Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά, κάθε χρόνο, μετά το στολισμό του δέντρου μας άρεσε να καθόμαστε πλάι στο δέντρο και να τους διαβάζω βιβλία. Εμπειρία μαγική και για κείνα και για μένα. Δεν διαβάζαμε μονάχα χριστουγεννιάτικα βιβλία, γιατί πόσα τέτοια να έχει κανείς; Φροντίζαμε όμως να διαβάζουμε βιβλία με μεγάλες δόσεις μαγείας, βιβλία που χωρίς δυσκολία έχουν την ικανότητα να σε μεταφέρους σε τόπους μακρινούς και διαφορετικούς όπου όλα μοιάζουν πιθανά.
Βιβλία που να ανταποκρίνονται στις παραπάνω προδιαγραφές είναι τα εξής:
- Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα του Άντερσεν. Κλασικό, συγκινητικό, αξεπέραστο.
- Ο Μολυβένιος Στρατιώτης, του ίδιου. Κλασικό, κατάλληλο και για ακόμα πιο μικρά παιδιά.
- Ο Φεγγαροσκεπαστής του Ερίκ Πουιμπαρέ. Αν έχετε παιδάκι, ανιψάκι κλπ σε ηλικία 4-10 περίπου, το οποίο δεν έχει ακόμα αποκτήσει τον Φεγγαροσκεπαστή, φροντίστε να αποκαταστήσετε το λάθος σύντομα
Δεν είναι μόνο η καταπληκτική ιστορία, δεν είναι μόνο η μαγευτική εικονογράφηση, είναι όλο το στήσιμο του βιβλίου, που κάνει κάθε παιδί να μην μπορεί να αφήσει αυτό το βιβλίο από τα χέρια του.
- Οι Σαράντα Εφιάλτες του Ευγένιου Τριβιζά. Μα τι γέλιο έχουμε ρίξει με αυτό το βιβλίο!!! Ίσως από τα διασκεδαστικά παιδικά βιβλία που έχουν πέσει στην αντίληψή μου.
Ας προσθέτουμε στο νήμα αυτό βιβλία που είναι γραμμένα για να διαβαστούν σε μικρά παιδιά, χριστουγεννιάτικα ή μη, που κρύβουν όμως μια δόση μοναδικότητας στις σελίδες τους.
Βιβλία που να ανταποκρίνονται στις παραπάνω προδιαγραφές είναι τα εξής:
- Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα του Άντερσεν. Κλασικό, συγκινητικό, αξεπέραστο.
- Ο Μολυβένιος Στρατιώτης, του ίδιου. Κλασικό, κατάλληλο και για ακόμα πιο μικρά παιδιά.
- Ο Φεγγαροσκεπαστής του Ερίκ Πουιμπαρέ. Αν έχετε παιδάκι, ανιψάκι κλπ σε ηλικία 4-10 περίπου, το οποίο δεν έχει ακόμα αποκτήσει τον Φεγγαροσκεπαστή, φροντίστε να αποκαταστήσετε το λάθος σύντομα
- Οι Σαράντα Εφιάλτες του Ευγένιου Τριβιζά. Μα τι γέλιο έχουμε ρίξει με αυτό το βιβλίο!!! Ίσως από τα διασκεδαστικά παιδικά βιβλία που έχουν πέσει στην αντίληψή μου.
Ας προσθέτουμε στο νήμα αυτό βιβλία που είναι γραμμένα για να διαβαστούν σε μικρά παιδιά, χριστουγεννιάτικα ή μη, που κρύβουν όμως μια δόση μοναδικότητας στις σελίδες τους.