Για τις φρικτές συνθήκες καλλιεργείας και σφαγής των ζώων

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Καθόμουν και κοιτούσα ένα μέρος της νομοθεσίας που αφορά τα "ζώα συντροφίας" όπως π.χ. γάτες κι έχει ενδιαφέρον πόσο αυστηρός είναι ο νόμος απέναντι σε αυτό το θέμα, στο να σκοτώσεις π.χ. μια γάτα την στιγμή που κατασφαγιάζοντα κατά συρροή και καλλιεργούνται υπό φρικτές συνθήκες ζώα μιας αντίστοιχης νοημοσύνης (π.χ. αγελάδες).
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Άλλο να σφάξεις μια αγελάδα και να την φας, και μετά να χρησιμοποιήσεις το δέρμα της για να ντυθείς, κι άλλο να πας να ρίξεις μια μπριζόλα γεμάτη σπασμένα γυαλιά σ' ένα αδέσποτο που ούτε να το φας έχεις σκοπό ούτε να σε ντύσει μπορεί.

Συμφωνούμε όλοι ότι τα ζώα που προορίζονται για τροφή ζουν και πεθαίνουν σε φρικτές συνθήκες. Απ' την άλλη ούτε και τα ζώα συντροφιάς την έχουν πολύ καλύτερα. Αποφασίσαμε να έχουμε κατοικίδια, κι έτσι τους περάσαμε λουριά, τα βάλαμε στις πόλεις μας και στα σπίτια μας, φτιάξαμε ράτσες που ποτέ δεν θα εμφανίζονταν από μόνες τους στη φύση, αρχίσαμε να τα καλλιεργούμε και να τα εμπορευόμαστε, να τα βάζουμε σε γυάλες σαν άψυχα προϊόντα, και μετά τα αφήσαμε να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα και να δημιουργούν ορδές αδέσποτων στους δρόμους μας. Κι επειδή αυτό δεν μας αρέσει τα φονεύουμε με βασανιστικούς τρόπους.

Δεν σεβόμαστε ούτε τα κατοικίδια ούτε τα ζώα που προορίζονται για τροφή, ούτε τα άγρια ζώα. Όλα με κάποιον τρόπο υποφέρουν από τον άνθρωπο. Πάντως, σαν άνθρωπος με κατοικίδιο, χαίρομαι που υπάρχουν νόμοι για την προστασία και την ευζωία τους, έστω κι αν σπάνια τιμωρούνται οι παραβάτες τους.
 
Απ' την άλλη ούτε και τα ζώα συντροφιάς την έχουν πολύ καλύτερα. Αποφασίσαμε να έχουμε κατοικίδια, κι έτσι τους περάσαμε λουριά, τα βάλαμε στις πόλεις μας και στα σπίτια μας,
Εδώ το κάναμε στους εαυτούς μας αυτό... Αφήσαμε τα ωραία ευρύχωρα σπιτάκια μας και κλειστήκαμε σαν τα ποντίκια σε κουτιά τα οποία βρίσκονται σε μεγαλύτερα κουτιά (πολυκατοικίες)... :))
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Μια φίλη μου βρέθηκε στο καταφύγιο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο, όπου εκεί οι άνθρωποι της είπαν για τις αρκούδες που έχουν διασωθεί από τους γνωστούς "παραδοσιακούς" αρκουδιάρηδες που γύριζαν μέχρι πρόσφατα όλη την Ελλάδα. Μιλάμε για ζώα που τα έπαιρναν μωρά αφού σκότωναν τις μανάδες τους, τους περνούσαν χαλκά στη μύτη, τους αφαιρούσαν τα δόντια και τα νύχια και τα εξανάγκαζαν να κάνουν κάτι που θυμίζει χορό, βάζοντάς τα να πατούν σε πυρωμένες λαμαρίνες και παίζοντας ταυτόχρονα το ντέφι. Πόσο άκαρδος πρέπει να 'ναι κανείς για να το κάνει αυτό σε ένα αρκουδάκι; Της είπαν ότι παρότι το "επάγγελμα" έχει απαγορευτεί εδώ και χρόνια, στην πραγματικότητα μέχρι πρόσφατα κυκλοφορούσαν αρκετοί αρκουδιάρηδες στην ελληνική επαρχία, μια που ο έλεγχος ήταν δύσκολος. Οι αρκούδες αυτές δεν μπορούν να επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον και να μπουν στον κύκλο της χειμερίας νάρκης, γι' αυτό στα καταφύγια τις ταΐζουν και τις φροντίζουν εφ' όρου ζωής.

Πόσο σκληροί κάποιοι άνθρωποι, και πόσο γενναιόψυχοι κάποιοι άλλοι, όπως οι διασώστες του Αρκτούρου.
 
Last edited:
Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να δει τι συμβαίνει με τα ζώα, ας δει αυτό

[video=youtube;C3j0LyysECA]https://www.youtube.com/watch?v=C3j0LyysECA&list=PL75AEEC23E80EE33F[/video]
 
Αγαπητέ Υπεράνθρωπε επέτρεψε μου να προσθέσω.... https://www.youtube.com/watch?v=PA596dKQaaI . Βέβαια σε ορισμένα είναι λίγο ακραίος. Επίσης δεν κλείνω τα μάτια στο ότι προωθεί συγκεκριμένες εταιρίες που παράγουν ''χορτοφαγικό μπέικον''. Αλλά όπως λέω πάντα... Κρατήστε την ουσία! :D
 Έχει σκληρές εικόνες
[video=youtube;9F4SIkRprrc]https://www.youtube.com/watch?v=9F4SIkRprrc[/video]
Πραγματικά μια εικόνα 1000 λέξεις ....για περισσότερες εδώ .Τώρα για το βίντεο με το φουαγκρά τι να πρωτοσχολιάσεις. Άν τώρα το δει κάποιος και μετά εξακολουθεί να θέλει να το τρώει, τι να πω....

Χαιρετισμούς και στον Κουμφ φου τσε! Είναι φιλαράκι....:))
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πιστεύω πως το να το συζητήσουμε, όπως κάνουμε εδώ, είναι ενα πρώτο βήμα.
 
Εγώ το μόνο κρέας που τρώω είναι το κοτόπουλο. Μακάρι να γινόμουν και εγώ χορτοφάγος, αλλά δυστυχώς όλη μου η οικογένεια τρώει κρέας.. Όμως είχα διαβάσει κάτι, χιουμοριστικό βέβαια, που έλεγε "Αν δεν θες να σκοτώνονται τα ζώα, γιατί τρως το φαγητό τους;":χμχμ:
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πιστεύω πως το να το συζητήσουμε, όπως κάνουμε εδώ, είναι ενα πρώτο βήμα.
Κι όποιος θέλει μπορεί να κάνει σήμερα και το δεύτερο βήμα και να συμμετέχει συνυπογράφοντας την πολύ σημαντική κίνηση που τρέχει τώρα.

Χρειάζεται ταυτότητα, ακριβώς για να έχει βαρύτητα το αποτέλεσμα όπου κανείς δεν θα μπορεί να ισχυριστεί πως πρόκειται για ψεύτικες υπογραφές.

Χρειάζονται 1.000.000 υπογραφές.

Η υπογραφή του καθενός μετράει.

Όταν η νομοθεσία αλλάξει, θα γίνει μια μεγάλη αλλαγή προς το τέλος της φρίκης.

[video=youtube;we1xeip5P6I]https://www.youtube.com/watch?v=we1xeip5P6I[/video]
 
Πολλοί κάνουν το λάθος να δουν την διατροφή από συναισθηματική οπτική γωνία και μοιραία
οδηγούνται σε εσωτερική σύγκρουση
το πρόβλημα ξεκινάει όταν πάνε να επιβάλουν τις ιδέες τους,είτε με συναισθηματικό εκβιασμό
είτε ζητώντας να απαγορευτεί να υπάρχει κρέας στα σχολεία
είτε με επιθέσεις σε κρεαταγορές https://www.iefimerida.gr/news/462571/efodos-ton-vegan-sti-varvakeio-me-maskes-goyroynion-kai-mayra-royha-eikones
να μην αναφέρω γονείς με παιδιά στο νοσοκομείο και κόντρες με τους γιατρούς για το αν πρέπει το παιδί να φάει ή όχι ζωικές τροφές.

Προσωπικά με τρομάζει το πόσοι άνθρωποι βρέθηκαν οικονομικά κατεστραμμένοι
πόσες οικογένειες θα περάσουν τη ζωή τους ξεπληρώνοντας υπέρογκα πρόστιμα
και τις συνέπειες που θα έχει για την κοινωνία και την αγορά και τις ζωές μας σε τελική βάση η φτωχοποίηση συμπολιτών και φίλων μας
λόγο των νόμων προστασίας των συναισθημάτων των φιλόζωων
 
Last edited:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Εχω παρατηρησει το εξης και λεω να το καταθεσω εδω.

Στο παρελθον ακουγα για τους vegetarian που (καλως η κακως) μεταφραζονται ως "χορτοφαγοι", οι οποιοι δεν τρωνε απλα κρεας. Κατοπιν ακουσα για τους vegan οι οποιοι οχοι μονο δεν τρωνε κρεας αλλα γενικως δεν καταναλωνουν γαλακτοκομικα και δεν χρησιμοποιουν ζωικα προιοντα. Πανω κατω η διαφορα τους ειναι οτι οι vegetarian/"χορτοφαγοι" τρωνε γαλακτοκομικα, και μπορει να φορανε και δερματινα, οι vegan ολα αυτα τα αποφευγουν, υιοθετωντας μια "σαρακοστιανη" διατροφη.

Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι τα τελευταια χρονια δεν ακουω καθολου τη λεξη vegetarian/"χορτοφαγος", παρα μονο τη λεξη vegan.

Αυτο δεν ξερω πώς να το ερηνευσω. Ειτε ο κλασικός vegetarianισμός εχει εγκαταλειφθει (ισως ειναι καπως "υποκριτικος"; ) και σημερα οσοι εχουν αυτες τις ευαισθησιες εχουν γινει εντελως vegan... είτε σημερα τα μιντια και οι σχολιαστες δεν ξερουν τη διαφορα και ολους τους αποκαλουν πλεον vegan, αντιμετωιζοντας τη λεξη σαν συντομια του vegetarian, ενω δεν ειναι;
 
Πολλοί κάνουν το λάθος ...
Προσωπικά με τρομάζει το πόσοι άνθρωποι βρέθηκαν οικονομικά κατεστραμμένοι
... φτωχοποίηση ... των συναισθημάτων των φιλόζωων
Οι απόψεις σου, το παρατήρησα και αλλού, είναι των άκρων. Μαύρο ή άσπρο, σαν να μην υπάρχει το ενδιάμεσο. Αναφέρεις άτοπα παραδείγματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το νόμο. Δεν έχω δει πουθενά ο νόμος να προστατεύει άτομα που καταστρέφουν ξένη περιουσία! Όλες οι θεωρίες και τα πιστεύω είναι σωστά και καλά μέχρι που καταπατάν δικαιώματα και ελευθερίες των άλλων. Αν γουστάρεις να είσαι vegan έχεις όλα τα δίκαια του κόσμου, αν πάλι όχι και πάλι σωστός είσαι. Τώρα η φτωχοποίηση σε ευρεία κλίμακα με ένα μεμονωμένο γεγονός δεν βλέπω πως συσχετίζεται. Επίσης οι νόμοι για την προστασία των ζώων πρέπει να ενισχυθούν και τα πράγματα να γίνουν πιο αυστηρά γιατί μάλλον οι φτωχοποίηση της χώρας έχει αρνητικό αντίκτυπο στη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα και όχι το αντίθετο! Όσο για τα πρόστιμα, τί εννοείς; Αν κακοποιήσεις ζώο, σε πιάσουν και σου βάλουν πρόστιμο, θεωρείς ότι δεν είναι σωστό; Μάλλον κάπου κάνεις λάθος! Εγώ έτσι μεταφράζω τα λεγόμενα σου.
 
Ποιά επόμενη φορά; Πέρα από την διαφορά, στην ικανότητα να αναπτύξουμε λογικά επιχειρήματα, να υποστηρίξουμε τις απόψεις μας και να συζητήσουμε, μας χωρίζει και η διαφορά στις απόψεις. Αν σε ενδιέφερε να ακούσεις τις δικές μου, θα άκουγα ευχαρίστως τις δικές σου, αλλά μάλλον τα ξέρεις όλα και πλέον δεν έχεις απόψεις αλλά αξιώματα. Να σου πετάξω και εγώ ένα τσιτάτο γιατί σου αρέσουν... Το ότι έχει κάποιος "προβλήματα" δεν τον κάνει να έχει περισσότερα "δικαιώματα" έναντι των άλλων!
 
Top