Βιβλιονέα

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! είναι από τις περιπτώσεις που λέω πως έχει σπαταληθεί άδικα χαρτί και μελάνη. Χαρτί και κόπος που θα μπορούσε να τυπωθεί κάτι πιο αξιόλογο και σημαντικό από την αλαζονεία και τη ματαιοδοξία κάποιων..

Μια εμπορική επιχείρηση αποφάσισε να πουλήσει ένα προϊόν. Για μένα που δεν είμαι υποψήφιος αγοραστής είναι αδιάφορο. Για κάποιον που ενδιαφέρεται είναι καλό όπως δεν θα γκρινιάζω για την σπατάλη γεωργικής γης στην καλλιέργεια Φραγκοσυκου που δεν μ αρέσει δεν θα γκρίνιαξω για το μελάνι του Ντανου

Κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος της σειράς κόμικ The League of Extraordinary Gentlemen το οποίο σηματοδοτεί το τέλος της καριέρας του Άλαν Μουρ καθώς ο δημιουργός δήλωσε ότι αποχωρεί από τον χώρο των κομιξ...

Στα προσεχως των εκδοσεων (που με ενδιαφερουν):
  1. Jaume Cabré, Η σκιά του ευνούχο απο Πολις
  2. Ο Κόμης Μοντεχρίστο του Δουμα απο Gutenberg
  3. Η λευκή σειρα του Εξάντα ετοιμαζει 4 βιβλια του Καρπεντιερ, την ρουφήχτρα του José Eustasio Rivera, τα Γεγονοτα του Thomas Bernhard, το Parade's End του Ford Madox Ford καθως και το Εγω ειμαι μια γατα-Σοσέκι Νατσουμε.
  4. Απο τις εκδοσεις κλειδαριθμος: Ulrich Alexander Boschwitz, Ο ταξιδιώτης
  5. Γράμμα στον πατέρα, του Franz Kafka από τον εξαιρετιξό Βασίλη Τσαλή για τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
  6. Ο έφηβος, για τις εκδόσεις Αγρα, σε μεταφραση της Ελενης Μπακοπούλου.
  7. Απο μερα σε μερα βγαινει στα βιβλιοπωλεια και Η σκηνη της τζαζ του Ερικ Χόμπσμπάουμ, απο τον Εξαντα.
  8. Και φυσικα το Kudos, της Ρέητσελ Κασκ, ολοκληρωνοντας ετσι την τριλογία της.

Επιτέλους θα κάνουν επανέκδοση του Εφήβου του Ντοστογιέβσκι! Αν και είναι το λιγότερο αγαπημένο μου από τα πέντε του μεγάλα μυθιστορήματα θα'θελα να το' χω στη συλλογή. Όσο για τον Κόμη Μόντε Κρίστο ελπίζω να μην είναι τόσο ακριβό όσο αυτό των εκδόσεων Εστία.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ναι. Παρότι δεν είναι ένα κακό μυθιστόρημα ο Έφηβος, δίπλα στα άλλα μάλλον στέκεται ελαφρώς παρακάτω.

Τώρα με την επιδημία ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν δήλωσε αποφασισμένος να τελειώσει το βιβλίο και είπε ότι περνάει περισσότερο καιρό στο Γουέστερος από ότι στον πραγματικό κόσμο. Πάντως τον κινηματογράγο που έχει τον έκλεισε.

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Δεν θυμάμαι να ειπώθηκε κάπου, αλλά μπορεί να μην το πρόσεξα κιόλας.
Στις 11 Απριλίου, πέθανε (όχι εξαιτίας της πανδημίας) ο συγγραφέας και ακτιβιστής Περικλής Κοροβέσης, γνωστός για το έργο του «Ανθρωποφύλακες», μία μαρτυρία του για τα βασανιστήρια που υπέστη από τα στελέχη της χουντικής ασφάλειας.

Σε ερώτηση που έκανα στις εκδόσεις Ψυχογιός (έχουν τα δικαιώματα του συγγραφέα) για την πιθανή επανέκδοση του βιβλίου "Εγχειρίδιο Ιχθύων - Μυθιστόρημα σε 12 ψάρια" μου απαντήσαν ότι είναι προγραμματισμένη για το τέλος του 2021.