"Βιβλιογνωμικά"

Γνωμικά με θέμα το βιβλίο.

"Ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία".
Ταρκόφσκυ

"Το μεγαλύτερο χάρισμα είναι το πάθος για διάβασμα".
Burke

"Πες μου τι διαβάζεις να σου πω ποιος είσαι. Αυτό είναι αρκετά σωστό, αλλά θα σε γνώριζα καλύτερα αν μου έλεγες τι ξαναδιαβάζεις".
Μωριάκ

"Το να διαβάζεις χωρίς να στοχάζεσαι είναι σαν να τρως χωρίς να χωνεύεις".
Burke

"Διάβαζε για να ζήσεις"
Φλωμπέρ

"Το διάβασμα είναι για το μυαλό ό,τι η γυμναστική είναι για το σώμα".
Addison

"Τα βιβλία και ο γάμος δεν ταιριάζουν πολύ". :ρ
Μολιέρος

"Το πρωτότυπο δεν είναι ποτέ πιστό στη μετάφραση".
Μπόρχες

"Αγαπώ αυτά που με τρέφουν: το πιοτό, το φαΐ, τα βιβλία".
De La Boetie

"Οι φτωχοί έχουν μεγάλες τηλεοράσεις και οι πλούσιοι μεγάλες βιβλιοθήκες".
Άγνωστος

"Τα βιβλία που έχουμε ανάγκη είναι εκείνα που πέφτουν σαν το τσεκούρι στην παγωμένη θάλασσα της ψυχής μας. Fr. Kafka

Τα βιβλία είναι καθρέφτες. Βλέπεις μέσα τους μόνο αυτά που ήδη έχεις μέσα σου. Carlos Ruiz Zafon

Τα βιβλία έχουν τους ίδιους εχθρούς με τον άνθρωπο: τη φωτιά, την υγρασία, την ανοησία, το χρόνο και το ίδιο τους το περιεχόμενο. Paul Valery

Για να αποφασίσετε τι θα διαβάσετε, ανοίξτε ένα βιβλίο στη σελίδα 69 και διαβάστε την. Αν σας άρεσε εκείνη η σελίδα, αγοράστε το βιβλίο. Marshall McLuhan (!)

Πόσο συμφωνώ με όλα... Επίσης

Ένα βιβλίο διαβασμένο από τον ίδιο άνθρωπο διαφορετικές φορές, είναι τόσα διαφορετικά βιβλία, και σε καμιά από αυτές αυτός δεν ήταν ο ίδιος.

Αυτό που διάβασες μια πρώτη φορά, μπορούμε να το αποδώσουμε και στην τύχη. Αυτό που ξαναδιαβάζεις όμως, είναι μια συνειδητή επιλογή που μιλά εύγλωττα κι αποκαλυπτικά για σένα· πρόσεχε πού την κοινοποιείς.

Το να στοχάζεσαι και να σκέφτεσαι, αφού κλείσεις το βιβλίο, είναι ό,τι πραγματικά αξίζει από αυτό.

"Διάβαζε για να ζήσεις" Αν σταματήσεις να διαβάζεις, μπορείς και σήμερα να πεθάνεις, γιατί όταν πεθάνει το πνεύμα, το σώμα απομένει μια περιττή, βαρετή παρέα.

"Το διάβασμα είναι για το μυαλό ό,τι η γυμναστική είναι για το σώμα". Θυμήσου ότι δεν κάνεις πρωταθλητισμό αλλά γυμναστική. Μακριά από τα αναβολικά ανδρογόνα στεροειδή.

Στο γάμο πάντα θα υπάρχουν πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα να κάνεις εκτός από το διάβασμα. Μπορείς πάντα να διαβάζεις πριν από αυτά, μετά από αυτά, κι αν έχεις μεγάλη φαντασία, και κατά τη διάρκειά τους. Δοκιμασμένο.

Οι πλούσιοι έχουν μεγάλα κότερα και δεν είμαι βέβαιος ότι σ' αυτά χωρούν μεγάλες βιβλιοθήκες· εγώ τουλάχιστον δεν είχα ποτέ.

Τίποτα από τα δυο.

Αυτά που λένε για τους κατόχους μεγάλων αυτοκινήτων ισχύουν και για τους κατόχους μεγάλων βιβλιοθηκών. Το μέγεθος μετράει αλλά ποιος έχει πραγματικά ανάγκη τις υπερβολές;

Τα βιβλία στάθηκαν οι καλύτεροι φίλοι μου. Κάθε βιβλίο είναι ένας θησαυρός.
Και το χειρότερο βιβλίο πάντα έχει κάτι να σου πει, κάτι αληθινό. Ακόμη και τα πιο ανόητα μυθιστορήματα αποτελούν τεκμήρια ανθρώπινης εμπειρίας.
Όλα τα μυθιστορήματα είναι η πραγματικότητα μεταμφιεσμένη σε όνειρο.

Κοκό Σανέλ

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
συνέχισε και θα γεμίσεις σοφία! :χαχαχα:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
είναι που δεν είχε ίντερνετ στην εποχή του... :))))

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
και θα το στείλουμε στον Αργύρη Πέτρου για δημοσίευση :))))
Με νιώθεις! :κόλλα5:

Ανδρέας Πέτρου, βέβαια, και αν δει πως ύστερα από το να κοτσάρει για τόσα χρόνια το όνομά του σε ξένες ρήσεις ακόμα ο κόσμος το λέει λάθος, δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα είναι η επόμενή του κίνηση!
:))))