Βιβλίο για 7χρονο κορίτσι

Κι επειδή πλησιάζουν Χριστούγεννα και είμαι καλή δασκάλα :αγαπώ:
Άντε καλά, όχι επειδή είμαι καλή δασκάλα αλλά επειδή δεν έχω καταφέρει τα δικά μου κοντινά παιδιά να διαβάζουν, επιχειρώ τώρα με τους/τις μαθητές/τριες μου :ρ
και Χριστούγεννα χωρίς δώρα δε γίνεται, θέλω να μου προτείνετε παιδικό βιβλίο για κοριτσάκι 7 χρονών (β' δημοτικού). Το επίπεδο της ανάγνωσής μας είναι ικανοποιητικό οπότε δε θέλω κάτι που να είναι όλο εικόνα και 2 σειρές γράμματα αλλά φυσικά να μην είναι πάρα πολύ μεγάλο. Έχω δει και εγώ κάποια και θα συνεχίσω να βλέπω -έχω ακόμη χρόνο- αλλά θα μου άρεσε να ακούσω τις ιδέες.

Αν τόσο πολύ σας βρίσκω και στο τσακίρ κέφι βρε αδερφέ (:)))) ) , πείτε μου και για αγοράκι 9 χρονών (δ' δημοτικού). Γι' αυτό νομίζω πως έχω βρει αλλά δε χάνω τίποτα να ακούσω τις συμβουλές σας. Ευχαριστώώώ!!! :αγαπώ:
 
Για το κοριτσάκι, νομίζω ότι είναι ωραία τα παιδικά παραμύθια των εκδόσεων Στρατίκη. Αν το βρεις (δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη στα βιβλιοπωλεία) υπέροχο είναι το "Μελισσούλα, Σούλα, Φροσούλα" των εκδόσεων Πατάκη. Η Γοργόνα Ελισσώ, του Δημόπουλου, ακούγεται πολύ ωραία, όπως και ο τριγωνοψαρούλης, πάλι του ιδιου συγγραφέα. "Η Χαρά και το γκουντούν", του Τριβιζά, "Τα τρία μικρά λυκάκια", του ίδιου, κάποιο βιβλίο της σειράς "Εγώ και η αδερφή μου η Κλάρα". Επίσης, νομίζω ότι θα αρέσει το πρώτο και το δεύτερο βιβλίο της σειράς "ο παραμυθένιος κόσμος του δάσους" , Tony Wolf (ζωάκια και νάνοι, τα επόμενα είναι λίγο πιο δύσκολα ή/και αρκετά θλιβερα).
 
κάποιο βιβλίο της σειράς "Εγώ και η αδερφή μου η Κλάρα". Επίσης, νομίζω ότι θα αρέσει το πρώτο και το δεύτερο βιβλίο της σειράς "ο παραμυθένιος κόσμος του δάσους" , Tony Wolf (ζωάκια και νάνοι, τα επόμενα είναι λίγο πιο δύσκολα ή/και αρκετά θλιβερα).
:πάνω::πάνω:
Πέρα από την σειρά Η αδερφή μου η Κλάρα και... του Ντιμίτερ (δεν ξέρω και που πάει ο τόνος) Ινκιόφ (που την προτιμώ από Πατάκη αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει πλέον) πολύ καταστροφικό καλό είναι και το Ο μικρός κυνηγός.
 
Ευχαριστώ κορίτσια μου, τα ψάχνω τώρα και θα πάω να τα ξεφυλλίσω όταν κατέβω κέντρο για να τα δω. Διχασμένη τα πρώτα μου που είπες και η Η αδερφή μου η κλάρα, τα βρίσκω εξαντλημένα και κατηργημένες εκδόσεις, οπότε θα δω για τα υπόλοιπα. Τσίου κι ο μικρός κυνηγός είναι εξαντλημένο. Και ναι καλύτερα μέρες που είναι να αποφύγουμε τα δύσκολα και θλιβερά. :ρ
 
Last edited:
:ωιμέ: τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο. Κοίτα κάποιο του Τριβιζά, που είναι εγγυήση, και Tony Wolf, όπου η εικονογράφηση είναι υπέροχη, θα την κουβαλούν τα παιδιά "σου" για πάντα.
Ο μικρός κυνηγός, αντικειμενικά δεν πρέπει να είναι θλιβερό βιβλίο, απλώς εμένα, για κάποιο λόγο, με διέλυσε.
Καλές αγορές :γιούπι: και να μας πεις τι τελικά πήρες!
 
Η αδερφή μου η Κλάρα είναι απλά τέλεια βιβλία!
Έχω την εντύπωση όμως ότι δεν είναι εξαντλημένα από τις εκδόσεις Ψυχογιός, τουλάχιστον σύμφωνα με την βιβλιονετ.
Συμφωνώ με Διχασμένη και για Τριγωνοψαρούλη και Τρία Μικρά Λυκάκια.
Για κοριτσάκι ήταν καλό και ένα βιβλίο για ένα δράκο και πριγκίπισσες, μόνο που δεν θυμάμαι τίτλο...

Έχεις υπόψιν τα βιβλία της Ζαραμπούκα;
Έχει γράψει ωραίες διασκευές της μυθολογίας με ικανοποιητική αναλογία εικόνας-κειμένου.
Τα Φανταστικά Ιπτάμενα Βιβλία του κου Μόρις Λεσμορ έχει πιο πολύ εικόνα παρά κείμενο αλλά είναι πολύ ωραίο (δεν είμαι παιδί αλλά μου αρέσει:χεχ:).


Για το αγοράκι συστήνω τα βιβλία της Ζέη, και ιδιαίτερα τον Μεγάλο Περίπατο του Πέτρου και το Καπλάνι της Βιτρίνας.
Και ασφαλώς τον Τρελαντώνη και τον Μάγκα της Δέλτα.
Εξαιρετικό βιβλίο είναι ο Ματίας ο Πρώτος, του Janusz Korczak, το οποίο δυστυχώς έχει εξαντληθεί ως βιβλίο και κυκλοφορεί μόνο ως θεατρικό σε διασκευή της Ζέη, "Θέατρο για παιδιά".
Και ασφαλώς το "Ο κήπος με τα αγάλματα " της Σαραντίτη και το "Αίνιγμα του Πύργου" της Κίρα Σίνου είναι ιδανικά ένα 9χρονο αγόρι.

Καλές αγορές!
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Βάγγυ μου,

όμορφα και με νόημα βιβλία γι' αυτή την ηλικία και όχι απλά και ολιγοσέλιδα (και αραιογραμμένα) είναι τα εξής που μου έρχονται γρήγορα στο μυαλό (αν και κάποια αναφέρθηκαν πάλι, οπότε σημαίνει ότι είναι εγγύηση :ρ ):
  1. Τα τρία μικρά λυκάκια του Ε.Τριβιζά
  2. Οι κάτοικοι του δάσους του Tony Wolf
  3. Κάποιο από τα βιβλία με πρωταγωνίστρια την μάγισσα Σουμουτού της Ψαράκη
  4. Αν βρεις κάποιο βιβλίο από τις Φτερογατες της Ursula K. Le Guin
  5. αν και έχει εξαντληθεί πλέον, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, αν ποτέ το βρεις, για πιο μεγάλα παιδάκια ένα ωραίο βιβλίο είναι το Με μπλουτζίν και φερετζέ μιλάει για την μετανάστευση και την διαφορετικότητα
  6. Η Κοκό (για μικρότερα παιδιά, με κοινωνικά μηνύματα όμως)
 
Ασάρα και Σάωρη, ευχαριστώ και 'σας για τη συμβολή σας. :) Ασάρα, σε πρωτοπορία, πάμπλικ και ιανό τα βρίσκω εξαντλημένα και επειδή θέλω να πάω να τα δω από κοντά, να τα ξεφυλλίσω για να δω αν θα με τραβήξουν, δε θέλω να τα παραγγείλω γι' αυτό δε βλέπω για βιβλιοπωλεία εκτός Θεσ/νίκης. Αχ, τα Λυκάκια και η Κοκό είναι αγαπημένα μου βιβλία, είχα δουλέψει με αυτά στις πρακτικές μου. :αγαπώ: Της Ζέη τα βιβλία τα θεωρώ τρομερά όμορφα, αλλά δε θα ευδοκιμήσουν προς το παρόν, τώρα άρχισε σιγά σιγά να διαβάζει και θα του φανεί κομματάκι μεγάλο. Σκέφτομαι κάτι προς ντετέκτιβ Κλουζ γιατί του αρέσουν εκείνα τα βιβλία με τους φανταστικούς 7, κάπως έτσι δεν τα θυμάμαι.
Τα κρατάω όλα στο μπλοκάκι μου, να τα τσεκάρω μέσα στη βδομάδα που θα έχω χρόνο. Σας ευχαριστω, γιατί μου δώσατε ωραίες ιδέες!! :φιλί:
 
Καταστάλαξα στα βιβλιοδωράκια μου. Πήρα τον Τριγωνοψαρουλη για το κοριτσάκι και το Ο Κλουζ στο διαδίκτυο για το αγοράκι. Τα έδωσα την περασμένη βδομάδα και μου είπε η μαμά τους ενθουσιάστηκαν. Τον τριγωνοψαρούλη το διάβασε ήδη 2 φορές και της άρεσε πολύ που έχει ασπρόμαυρες εικόνες και μπορεί να το ζωγραφίσει. :) Για το αγοράκι μου λέει το τελειώνει σιγά σιγά, βάζει μουσική στα αφτιά και διαβάζει. Εκείνη τη στιγμή το ένιωσα πιο δικό μου παιδί κι από δικό μου, γιατί και εγώ με μουσική διαβάζω. :ρ
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας, τις κρατάω και για επόμενα βιβλιοδωράκια. :αγαπώ:
 
Top