Βιβλία που θέλω να αγοράσω (και γιατί)

@Σελεφά
Ήταν πολύ ωραία και κατατοπιστική η απάντησή σου. Όσες φορές μου έχει τύχει να έχει προσκληθεί ο συγγραφέας σε Λέσχη Ανάγνωσης, την έχω κοπανήσει. Μου έτυχε όμως δύο φορές που δεν το τήρησα (και στις δύο περιπτώσεις η πρώτη και η δεύτερη φορά που εμφανιζόμουν σε μια συγκεκριμένη Λέσχη), όπου διαπίστωσα και στις δύο περιπτώσεις ότι δεν αναμενόταν από μένα να κάνω σχόλια αλλά να "ρωτήσω το συγγραφέα" αν ήθελα.
Ήταν αρνητική εμπειρία, γιατί εγώ είχα ορισμένες ενστάσεις (και απορίες) ενώ οι άλλοι ήταν σαν νεοφώτιστοι στο Ισλάμ του 8ου μ.Χ. αιώνα. Έλεγαν "πέστε μας πότε θα έχετε εκδώσει το νέο σας βιβλίο", "δεν μπορούμε να περιμένουμε".
Οπότε, θα κάνω υπομονή, να μετάσχω τον επόμενο μήνα σε συζήτηση βιβλίου όπου θα το έχω διαπιστώσει ( ρωτώντας εδώ στη Λέσχη του Βιβλίου) ότι δεν θα είναι μέρος Τριλογίας. Μπορεί να μην πρόκειται να συμβεί τέτοιο πράγμα σ' αυτό που είχα προγραμματίσει γι' αυτό το μήνα, αλλά καλύτερα να προσέχω, δεν ξέρεις τι γίνεται.
 
ότι δεν αναμενόταν από μένα να κάνω σχόλια αλλά να "ρωτήσω το συγγραφέα" αν ήθελα.
Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έγινε αυτό. Το ζήτησε η λέσχη από εσένα, επειδή ήσουν καινούργιο μέλος ή ο ίδιος ο συγγραφέας το ζήτησε από τη λέσχη να μη του κάνουν ερωτήσεις πέρα του "πότε θα βγει το επόμενο βιβλίο", "από που εμπνευστήκατε την ιστορία" κτλ. (αν μιλάμε βασικά για λογοτεχνικό βιβλίο και όχι κάποιο ερευνητικό); Αυτό έγινε σε βιβλίο που διάβασες και ήθελες να πεις την άποψη και τις ενστάσεις σου ή απλά ήσουν περίεργος για τη θεματολογία του βιβλίου, που ενδεχομένως να ήταν μέσα στις γνώσεις σου και στα ενδιαφέροντα σου, αλλά δεν είχες διαβάσει το βιβλίο; Το ρωτάω αυτό γιατί η κάθε απάντηση έχει διαφορετική βαρύτητα.

Οπότε, θα κάνω υπομονή, να μετάσχω τον επόμενο μήνα σε συζήτηση βιβλίου όπου θα το έχω διαπιστώσει (ρωτώντας εδώ στη Λέσχη του Βιβλίου) ότι δεν θα είναι μέρος Τριλογίας.
Σε αυτό το σημείο δε καταλαβαίνω τι εννοείς. Λες ότι θα συμμετάσχεις σε συζήτηση ανεξαρτήτως αν έχεις διαβάσει ή όχι το βιβλίο; θα σχολιάσεις σε ανάρτηση παρουσίασης (ή κριτικής) κάποιου βιβλίου, που έχουν κάνει κάποια μέλη; ή εννοείς θα πάρεις μέρος σε κάποια μελλοντική συνανάγνωση;
Επίσης τι εννοείς με τον προγραμματισμό του μήνα και ότι καλύτερα να προσέχεις; Σε έχασα...
 
Εννοώ ότι πολύ ωραία ήταν η συζήτηση και οι διευκρινίσεις που δόθηκαν, επομένως δεν θα μετάσχω σε μια προγραμματισμένη (εκτός Λέσχης του Βιβλίου) online συζήτηση για ένα βιβλίο που τώρα ανακάλυψα ότι είναι Τριλογίας (ή έστω από πολλά της ίδιας σειράς) και με παρουσία του συγγραφέα.

Θα σας ρωτάω, γιατί μαθαίνω ωραία πράγματα εδώ μέσα, και δεν μου τα εξήγησαν αυτά άλλοι σε άλλη μου εμπειρία στο παρελθόν (εκτός Λέσχης του Βιβλίου) όταν είχα πρωτοπάει και ήταν με την παρουσία συγγραφέα, επομένως δέχονταν μόνο ερωτήσεις διευκρινιστικές προς το συγγραφέα και ήταν περιττά τα σχόλιά μου αφού θαύμαζαν 100% ό,τι είχε γράψει στο παρελθόν και είχαν ήδη διαβάσει και σχολιάσει προηγουμένως.

Του επόμενου μήνα είναι βιβλίο ξένου συγγραφέα, οπότε αποκλείεται να τον έχουν καλέσει.

Έχουν υπάρξει πολλές "συμπτώσεις" όπου καλούν τον/την συγγραφέα και ... κατά σύμπτωση αυτοί που τον/την καλούν ή προτείνουν/αποφασίζουν να τον/την καλέσουν έχουν διαβάσει και όλα τα βιβλία του/της.
 
Last edited:
Από λογοτεχνία, θέλω το Τελευταίο Πέταγμα του Φλαμίνγκο, του Μία Κούτο τον οποίο γνώρισα και λάτρεψα από την υπέροχη Υπνοβάτισσα Γη.
Μεγάλωσε η λίστα μου με τα επιθυμητά στην πολιτεία και ήταν ήδη τεράστια έως ατελείωτη! :τρέλα:
Επιτρέπω στον εαυτό μου να αγοράσει άλλα 6 βιβλία για το 2021 και μόνο σε συμφωνία με φίλη που με ελέγχει για να μην κυλήσω !!
Αυτά θα είναι από την παρακάτω λίστα :
1) Γυναίκες στη μάχη , Breen Marta
2) Η δύναμη , Alderman Naomi
3) Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας , Διβάνη Λένα
4) Ερωτικές ιστορίες από χήρες Pan Jabi , Jaswal Balli Kaur
5) Κορίτσι , γυναίκα , άλλο , Evaristo
6) Κινούμενη άμμος , Στέλιος Ανατολίτης
7) Χάρτες , Mizielinska Alexandra
8) Το τραγούδι του Αχιλλέα, Miller
Η λίστα φυσικά είναι δυναμική και μεγαλώνει γρήγορα, ανάλογα με το πόσο χρόνο περνάω «ψάχνοντας» βιβλία :))))
 
Ενώ αγόρασα κάποια από τη λίστα μου (το 1 βιβλίο αγνοείται η τύχη του) και κοίτα τώρα που μεγαλώνει η λίστα μου...🤪
22. Η πτώση της Γκόντολιν γιατί απλά είναι Τόλκιν
23. Εξ Αίματος της Οκτάβια Μπάτλερ, γιατί έχω ακούσει τα καλύτερα για τη συγγραφέα... και καιρός ήταν να μεταφραστεί στα ελληνικά. Με την ελπίδα να βγουν και τα υπόλοιπα βιβλία της συγγραφέως.
24. Pax Britannia: The Ulysses Quicksilver Omnibus 1 του Jonathan Green, βασικά μου άρεσαν τα εξώφυλλα... :χαχα::χαχα: ελπίζω να είναι καλά βιβλία
25. Pax Britannia: The Ulysses Quicksilver Omnibus 2 του Jonathan Green
26. Τη σειρά ο Κύκλος της Γαιολάθαλασσας της Ούρσουλα Λε Γκεν, γιατί μου αρέσει ο κόσμος και απορώ που ξέχασα να τη βάλω στην αρχική λίστα μου (αν και ήταν μόνο ένα δείγμα).
 
Θα ήθελα να αγοράσω αυτή τη βιβλιοθήκη
Γιατί είμαι λάτρης του συγκεκριμένου στούντιο
 
Θέλω να αγοράσω το Πατσίνκο.
Αρχικά με το που είδα το εξώφυλλο ενθουσιάστηκα (δεν σας το κρύβω), και μετά η ιστορία του στην περίληψη με εξιτάρει. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, λέω να το πάρω προς το καλοκαίρι.

(Εντομεταξύ με το που το είδα λέω "αυτό πάει για @Σαώρη".
Ο,τι είναι ο Σάντερσον για την Βαγγυ, έτσι οι Ασιάτες για τη Σαώρη. Έκαστος στο είδος του)
 
@Ειφφελ ο Μιγιαζάκι και η ομάδα του κάθε φορά έκαναν φοβερή δουλειά με τις ταινίες. Προσεγμένα σχέδια, φαντασία, ωραία νοήματα. Λογικό να τη θέλεις. 🙃
Πόνιο, αγαπημένη. :αγαπώ::αγαπώ:

Θα το πω και ας θεωρηθεί ιεροσυλία.
Ναι.. Αυτές οι ταινίες πραγματικά μπορούν να συγκριθούν με την ανάγνωση ενός καλού βιβλίου.

Το είπα, λιθοβολιστε με, δεν με νοιάζει :χαχα::χαχα::))))
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Τι να κάνουμε βρε @Αντίβαρο, που έχουν ενδιαφέροντα πολιτισμικά χαρακτηριστικά, σχετικά άγνωστα μεν εκ πρώτης, αλλά τέλεια για να εμπλουτίσεις τις εικόνες και τις γνώσεις σου για χώρες που δεν είναι εύκολο να ταξιδέψεις, πόσo μάλλον τώρα; :ρ
(πρέπει να σε είχα βασανίσει στην κινηματογραφική λέσχη, στο παιχνίδι, για να σου έχει εντυπωθεί τόσο καλά το ενδιαφέρον μου γι' αυτά :φιρουλί:)

Βρε διάολε και παραθέτεις και ασιατικό ανάγνωσμα, που εκ πρώτης φαίνεται ενδιαφέρον. :χαχα:


Καμία ιεροσυλία, @Ειφφελ, είναι πανέμορφες, καλοδουλεμένες οι ταινίες σε όλα τους τα επίπεδα και το γεγονός πως είναι ιδανικές και για παιδιά και για ενήλικες το κάνει ακόμα καλύτερο.
 
(πρέπει να σε είχα βασανίσει στην κινηματογραφική λέσχη, στο παιχνίδι, για να σου έχει εντυπωθεί τόσο καλά το ενδιαφέρον μου γι' αυτά :φιρουλί:)
Σιγά τα γκουλαγκς. Ούτε καν. Τέλεια είχαμε περάσει. Και θυμάμαι είχα απολαύσει και τρεις επιλογές σου!

(Λίγο καιρό μετά το παιχνίδι είχα καθίσει να δω και το spirited away)

Βρε διάολε και παραθέτεις και ασιατικό ανάγνωσμα, που εκ πρώτης φαίνεται ενδιαφέρον.
Μπορούμε να το έχουμε στο μυαλό μας, και το βάζουμε πλώρη για συνανάγνωση (κάποια στιγμή)
 
Θα ήθελα να αγοράσω το " Όνομα του Ρόδου"
Έχω, ακούσει και διαβάσει σχόλια ότι είναι πάρα πολύ ωραίο βιβλίο.
Αλά,ο κυριότερος λόγος είναι ότι από το συγκεκριμένο βιβλίο έχουν επηρεαστεί οι Iron Maiden ( αγαπημένο μου συγκρότημα) για το τραγούδι
the sign of the cross
Για την ακρίβεια, είναι βιβλίο σχετικά για άμεση αγορά!
 
Για την ώρα έχω να διαβάσω τον 'Αρχοντα των Δαχτυλιδιών (τρείς τόμοι, έξι βιβλία) αλλά στο μέλλον σοβαρά σκέφτομαι να αρχίσω το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου από Martin.

Ο λόγος είναι πως διάβασα το Ιππότης των Επτά Βασιλείων και ξετρελάθηκα και μου άρεσε και η τηλεοπτική σειρά.

Με πωρώνει ο κόσμος που έχει χτίσει.
 
Last edited:
Καλημέρα, θα ήθελα να διαβάσω : Τσερνόμπιλ της Αλεξιεβιτς Σβετλάνα. Περιέχει αληθινές μαρτυρίες απλών καθημερινών ανθρώπων που υπέφεραν της επιπτώσεις της καταστροφής . Ακριβώς επειδή εστιάζει στον απλό καθημερινό άνθρωπο και όχι στους επιστήμονες η στη πολιτική η στο τι έφταιξε .
Αν κάποιος το έχει διαβάσει ας μου πει μια γνώμη.
 
Η λίστα για μελλοντικές αγορές που έχω προς το παρόν είναι κάπου στα 40-45 βιβλία και τα έχω κοστολογήσει γύρω στα 600 ευρώ. Η τακτική μου συνήθως είναι να ξοδεύω 25-45 ευρώ στην καλύτερη κάθε μήνα για 2-3 βιβλία. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα έχω βάλει στόχο για μια μεγάλη αγορά από την άμαζον για τις συλλεκτικές εκδόσεις των Χάρυ Πότερ, Άρχοντας των Δακτυλιδιών/Χόμπιτ, τα Χρονικά της Νάρνια, μια συλλογή βιβλίων του Lovecraft. Μόνο αυτά θα πάνε 150 ευρώ...τα οποία δεν τα έχω τώρα. :ωραίος:
Για αγορές από έλληνικά site, απλά ακολουθω την τακτική που ανέφερα, όπου με 30-40 ευρώ, παίρνω 2-3 βιβλία τον μήνα.
 
Last edited:
Καλημέρα, θα ήθελα να διαβάσω : Τσερνόμπιλ της Αλεξιεβιτς Σβετλάνα. Περιέχει αληθινές μαρτυρίες απλών καθημερινών ανθρώπων που υπέφεραν της επιπτώσεις της καταστροφής . Ακριβώς επειδή εστιάζει στον απλό καθημερινό άνθρωπο και όχι στους επιστήμονες η στη πολιτική η στο τι έφταιξε .
Αν κάποιος το έχει διαβάσει ας μου πει μια γνώμη.
Καλησπέρα. Το έχω διαβάσει. Πιστεύω οτι καλό θα ήταν να διαβαστεί. Σε μεταφέρει σε εκείνη την εποχή, στους λάθος χειρισμούς της κατάστασης απο την κυβέρνηση, που έστειλαν πυροσβέστες να αντιμετωπίσουν την ραδιενέργεια, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό και απέκρυψαν την πραγματική έκταση του προβλήματος απο τον πληθυσμό. Σε μία εποχή, που κανείς δεν είχε γνώση της ραδιενέργειας.. Στις αντιδράσεις του απλού κόσμου στο συμβάν.
 
Εκτός από το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου που προανέφερα, πιο πρίν σκέφτομαι να αγοράσω το Σιλμαρίλλιον γιατί μου άρεσε αρκετά ο τόμος Συντροφιά του Δαχτυλιδιού τελικά και θέλω να μάθω για το παρελθόν της Μέσης Γής καθώς και να έχω πλήρη εικόνα.
 
Στη λίστα μου για αγορά είναι:
Οι πύλες της φωτιάς - Στίβεν Πρεσφιλντ
Ο δωρητής - Lois Lowry
Το μαργαριτάρι και Ανατολικά της Εδέμ - John Steinbeck
Το σπίτι στην Ομίχλη - Neil Gaiman
Ο ήχος των πραγμάτων όταν πέφτουν - Juan Gabriel Vasquez
Υπογαια- Robert Macfarlane
Catch 22 - Joseph Heller
Δον Κιχώτης - Μιχαήλ Θερβάντες
Μικρές κόκκινες καρέκλες - Edna O'brien
Ο Πύργος - Φραντς Καφκα
 
Last edited:
Top