Βιβλία που θέλω να αγοράσω (και γιατί)

Θέλω να αγοράσω τον '' Λαβύρινθο των Πνευμάτων'' του Θαφόν, το τελευταίο βιβλίο της περίφημης σειράς Το κοιμητηριο των Λησμονημένων Βιβλίων. Εύχομαι η τόση αναμονή να αξίζε τον κόπο.
 

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
με το νεο έτος θελω να αγορασω το "Αρμαντειλ". καιρό τωρα το εχω στη λίστα.. :/
 
Έλλη πάρε το , η αγορά του αξίζει , επίσης του ίδιου κυκλοφορεί , Το πάθος ενός ανθρώπου, ιδιωτική έκδοση.
 
Αυτό, πρωτιστως για τον τίτλο του και δευτερευόντως για τον συγγραφεα, που εκτιμω ως διηγηματογραφο παρα πολυ.
 
Θα αγοράσω οπωσδήποτε το Time of Contempt (Witcher Saga) από τις εκδόσεις Selini μόλις μεταφραστεί.

Επίσης σκέφτομαι κάποια στιγμή να αγοράσω ένα βιβλίο του συγγραφέα Stephen King αν και έχω δει πολλές ταινίες του.
 
αα καλα αν αρχίσε δε θα τελειώσω.
Θα γραψω απλά κάποια... λίγα...

1. Χόμπιτ - είναι το μόνο που μου λείπει.
2. Dragon Haven και City of Dragons (The Rain Wilds Chronicles) της Ρόμπιν Χόμπ - γιατι α. έχω τα άλλα δυο της σειράς και πρέπει να ολοκληρώθει και β. Οι έμποροι των θαλασσών είναι αγαπημένη τριλογία, και το TRWC είναι η συνέχεια.
3. The Willful Princess and the Piebald Prince της Ρόμπιν Χόμπ - γιατί είναι το prequel από τον κόσμο Realms of the Elderlings και είναι κρίμα να τα έχω όλα εκτός αυτό.
4. The Stormlight Archive βιβλία 1-4 (για την ώρα) του Μπράντον Σάντερσον - γιατί πραγματικά μέχρι στιγμής αυτά που έχω διαβάσει από τον συγγραφέα με έχουν αφήσει άφωνη.
5. Πολεμοφόρος του Μπράντον Σάντερσον - για το ίδιο λόγο, απλά δε ξέρω αν θα το πάρω στα ελληνικά ή στα αγγλικά (η ελληνική έκδοση με νευριάζει γιατι έχει χωρισμένο το βιβλίο σε 2 τόμους).
6. The Rithmatist ου Μπράντον Σάντερσον - για το ίδιο λόγο,
7. The Mistborn Trilogy Εποχή 1 και Εποχή 2 του Μπράντον Σαντερσον - για το ίδιο λόγο. Δε τίθεται θέμα αγοράς. Θα τα πάρω στα αγγλικά γιατί στην Ελλάδα έχει κυκλοφορήσει μόνο η Εποχή 1.
8. The Murderbot Diaries Series βιβλία 1-5 της Martha Wells - γιατί διάβασα το πρώτο και ενθουσιάστηκα.
9. Το Τέλος του Θανάτου του Liu Cixin - γιατί είναι το τελευταίο της τριλογίας και προχθές πήρα τα δυο πρώτα. Θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.
10. The Expanse Series (10 βιβλία) των S.A. Correy - γιατί λατρεύω την Αβασαράλα.
11. Ο Κόμης Μόντε Κρίστο του Αλέξανδρου Δουμά - γιατί το είχα διαβάσει σε διασκευή όταν ήμουν μικρή και θέλω να διαβάσω όλη την ιστορία. Επίσης μου αρέσει η ταίνια.
12. The Memoirs of Lady Trent Series (5 βιβλία) της Marrie Brennan - γιατί τα δυο πρώτα που διάβασα με εμπνέουν.
13. The H. P. Lovecraft Collection από τις Arcturus Editions - γιατί μου αρέσει η μυθολογία Κθούλου και θα είναι τέλεια αν έχω όλες τις ιστορίες του του Λαβγκραφτ μαζί.
14. The Queens of Renthia Series (τριλογία) της Sarah Beth Durst - γιατί έχω ακούσει καλά λόγια.
15. Σκοτεινή μου Βανέσα της Kate Elizabeth Russell - για τον ίδιο λόγο.
16. The Six of Crows Trilogy της Leigh Bardugo - για το ίδιο λόγο.
17. Το Ναυάγιο της Καράντρα του Άγγελου Κυπριανού - γιατί είναι Έλληνας και μου τράβηξε το μάτι.
18. Ο Οίκος του Βέρεμον του Άγγελου Κυπριανού - για τον ίδιο λόγο.
19. Κεχριμπαρένια Έρημος (της σειράς Ο δράκος της Πρέσπας) της Ιωάννας Μπουραζοπούλου - γιατί διάβασα το πρώτο και θέλω να δω που θα καταλήξει η ιστορία.
20. Χάνιμπαλ Λέκτερ (το κουτί) του Τόμας Χάρις - γιατί απλά το θέλω.
21. Κάπου εδώ πρέπει να σταματήσω γιατί δε θα τελειώσει ποτέ αυτή η λίστα.
 
7. The Mistborn Trilogy Εποχή 1 και Εποχή 2 του Μπράντον Σαντερσον - για το ίδιο λόγο. Δε τίθεται θέμα αγοράς. Θα τα πάρω στα αγγλικά γιατί στην Ελλάδα έχει κυκλοφορήσει μόνο η Εποχή 1.
Να τα πάρεις όλα στο πρωτότυπο, αφού δεν έχεις θέμα με τη γλώσσα, γιατί πέρα του ότι δεν έχουν μεταφραστεί τα περισσότερα, κι αυτά που έχουν μεταφραστεί είναι πανάκριβα σε σχέση με τα πρωτότυπά τους. Τη 2η era των mistborn και τα 3 βιβλία, τα είχα βρει σε προσφορά και τα είχα πάρει 21-22€. Και όταν τελειώσεις με αυτά, πρέπει να διαβάσεις οπωσδήποτε τη νουβέλα, Secret History, πρόσθεσε κι αυτά στη λίστα σου. :ρ
Και για πες, μιας που πιάσαμε αγαπημένο συγγραφέα, ποια δικά του έχεις διαβάσει; :))))
 
...είναι πανάκριβα...
Και για πες, μιας που πιάσαμε αγαπημένο συγγραφέα, ποια δικά του έχεις διαβάσει; :))))
Μου τη δίνει όταν χωρίζουν τα βιβλία και στα βιβλία φαντασίας το συνηθίζουν. Αντε τωρά να μπείς στη διαδικασία να αγοράσεις πχ τον Τροχό του Χρόνου του Τζόρνταν που ειναι 14 βιβλια + το prequel. Α και Β τόμος 27 ευρώ στα ελληνικά, ενώ στα αγγλικά κάνει 28 ευρώ το 1 από τα 5 Box (φθηνή έκδοση βέβαια), με 3 βιβλία το καθένα (εκτός του τελευταίου που έχει 4).

Εχω διαβάσει το Mistborn Εποχή 1, το Elantis, και τη συνέχειά του The Emperor's Soul.
Ήδη από το Elantris φαίνεται ότι είναι ξεχωριστός, αν και μπορώ να δω μια δυο ομοιότητες με το Mistborn.
Το Emperor's Soul μου άρεσε περισσότερο από το Elantris.
Είχε πιο ενδιαφέρουσα ιστορία και από ότι άκουσα κάποια στιγμή θα γράψει και άλλη συνέχεια.
Επίσης, έχω τους Τιμωρούς στα ελληνικά, αλλά ακόμα δεν τους έπιασα... ίσως του χρόνου κάποια στιγμή.
Μέσα στο μήνα λέω να διαβάσω το The way of kings, που το έχω σε ebook.

Εσύ ποια έχεις διαβάσει;
 
@Σελεφά, υποθέτω ότι είναι βιβλία που θέλεις να διαβάσεις, αλλά ταυτόχρονα να έχεις και στη βιβλιοθήκη σου, γιατί αν ήταν μόνο για το διάβασμα, στην ηλεκτρονική τους έκδοση είναι πολύ πιο φθηνά και εύχρηστα (με την έννοια ότι ανά πάσα στιγμή μπορείς να κουβαλήσεις μαζί σου τρεις τόμους των χιλίων σελίδων σε διακοπές, λεωφορεία, ουρές κλπ κλπ). Αν τυχόν σε ενδιαφέρει μόνο η ανάγνωση, σφύρα να σου πω πού θα βρεις τον Τροχό του Χρόνου πχ σε πολύυυυ φιλική (ηλεκτρονική) τιμή.

@Βάγγυ, εγώ με τα ηλεκτρονικά/ακουστικά βιβλία, εσύ με τον Σάντερσον... Κάποια πράγματα είναι δεδομένα εδώ μέσα :θρρρ::γιούπι::καφεδάκι:
 
εγώ με τα ηλεκτρονικά/ακουστικά βιβλία, εσύ με τον Σάντερσον.
Αντε επιτέλους γνωρίζω και ένα άτομο που τα πάει καλά με τα ακουστικά βιβλία.

Για τον Τροχό του Χρόνου δε ξέρω ακόμα αν τα θέλω σε φυσική μορφή.
Η πηγή για αυτά είναι ένας γνωστός μου. Ωστόσο, στείλει το site με την ηλεκτρονική έκδοση, να το έχω στα υπόψη μου
 
@Σελεφά Συμφωνώ! Δηλαδή το way of kings που είναι 1250+ σελίδες, σε πόσα θα το χωρίσουν, σε 4; Ενα βιβλίο που το πήρα 12,50€, θα πρέπει να δώσει κάποιος 50+ για να τ διαβάσει; Τραγικό.
Έχω διαβάσει το mistborn era 1+2 και τη νουβέλα του Secret history, που λύγισε την καρδούλα μου. Την τριλογία των τιμωρων, που δεν ανήκει στο cosmere του και το πρώτο του SA, The way of kings. Περιμένω να βγάλει το book depository κάνα 10% πάλι για να πάρω μαζεμένα 2 δικά του που θέλω κι ένα από μια άλλη συγγραφέα. Είναι πλέον από τους αγαπημένους μου-όχι ότι δν είναι γνωστό εδώ μέσα καιρό τώρα, όπως λεει κ η Κασταλια, κάποια πράγματα είναι δεδομένα εδώ :χαχα::φιρουλί:


Αν τυχόν σε ενδιαφέρει μόνο η ανάγνωση, σφύρα να σου πω πού θα βρεις τον Τροχό του Χρόνου πχ σε πολύυυυ φιλική (ηλεκτρονική) τιμή.

@Βάγγυ, εγώ με τα ηλεκτρονικά/ακουστικά βιβλία, εσύ με τον Σάντερσον... Κάποια πράγματα είναι δεδομένα εδώ μέσα :θρρρ::γιούπι::καφεδάκι:
Μας έχουν πάρει είδηση ολοι/ες Κασταλιαααα :χαχα::χαχα:
Επίσης, γι' αυτό που λες για τον τροχό του χρονου, :φιρουλί::φιρουλί::φιρουλί:
 
@Σελεφά θα πρέπει να δώσει κάποιος 50+ για να τ διαβάσει; Τραγικό.
Καλα αντι για 50 ευρώ το βιβλίο μπορώ να δίνω 50 ε το μήνα για ενα χρόνο και να μάθω άλλη γλώσσα, έτσι ώστε να έχω περισσότερες δυνατότητες να διαβάζω βιβλία που δεν έχουν κυκλοφορήσει ούτε στα αγγλικά.
 
Last edited:
Έχω βάλει στο μάτι αυτό. Πέρα από κάποιες σκόρπιες αφηγήσεις του παππού μου, που ήταν αιχμάλωτος στο Νταχάου, δεν έχει τύχει να μάθω πληροφορίες για άλλους Έλληνες αιχμαλώτους.

Θέλω κάποια στιγμή να αγοράσω και ένα βιβλίο σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με σφαιρική ανάλυση από νομικής, πολιτικής, ιστορικής και κοινωνικής πλευράς. Σε πρώτη φάση, προσανατολίζομαι προς αυτο, του Άγγελου Συρίγου.

Από λογοτεχνία, θέλω το Τελευταίο Πέταγμα του Φλαμίνγκο, του Μία Κούτο τον οποίο γνώρισα και λάτρεψα από την υπέροχη Υπνοβάτισσα Γη.
 
19. Κεχριμπαρένια Έρημος (της σειράς Ο δράκος της Πρέσπας) της Ιωάννας Μπουραζοπούλου - γιατί διάβασα το πρώτο και θέλω να δω που θα καταλήξει η ιστορία.
Ερωτήσεις:
α) Πόσες φορές μέσα στο βιβλίο αναφέρει τα "δρακολογικός", "δρακολόγος", "δράκος";
β) Είναι σαν το Dark Forest του Cixin Liu και το "O Χρόνος είναι Χρήμα" που πρέπει να έχει διαβάσει κανείς το πρώτο της Τριλογίας, για να μην κουραστεί να βρίσκει ποιος είναι ποιος, ποιος έχει σχέση με τι κλπ;
γ) Πρέπει να έχει διαβάσει κανείς το πρώτο βιβλίο της Τριλογίας για να καταλάβει γιατί η συγγραφέας επαναλαμβάνει τόσες φορές τα "δρακολογικός", "δρακολόγος", "δράκος";
δ) Όταν πηγαίνει κανείς για πρώτη φορά σε μια Λέσχη Ανάγνωσης και έχουν βάλει για ανάγνωση και σχολιασμό ένα βιβλίο, πρέπει να ψυλλιάζεται ότι ίσως αποτελεί μέρος μιας Τριλογίας και έπρεπε να του το είχαν πει ή ο βιβλιοπώλης, για λόγους επαγγελματικής ηθικής θα έπρεπες να το είχε πει στον αγοραστή που το αγόραζε;
e) Όταν σε μια Λέσχη Ανάγνωσης καλούν και τον συγγραφέα, είναι ένδειξη ότι μάλλον σχολιάζουν βιβλίο μιας Τριλογίας και καλύτερο είναι ένας νεόφερτος να μην εμφανίζεται για να ρωτάει το συγγραφέα "τι" και "πως;" αφού θα πάρει την απάντηση "μα τα εξηγεί το πρώτο βιβλίο της Τριλογίας";
 
Last edited:
@Νίκοςς
α) Πραγματικά δε τις μέτρησα (και ούτε πρόκειται), αλλά αναφέρονται πολλές φορές μέσα στο βιβλίο.
β) Οι τριλογίες, 5λογίες, 10λογίες (ειδικά στην περίπτωση της επιστημονική φαντασίας και της λογοτεχνίας του φανταστικού) πάντα πρέπει να διαβάζονται με τη σειρά, ώστε να μπορεί κάποιος 1. να ακολουθήσει τη πλοκή, 2. να καταλάβει τα κίνητρα των ηρώων, αφού πηγάζουν από το παρελθόν τους, 3. μέσα από την προσφερόμενη πλοκή να εντοπίσει εκείνες τις ενδείξεις (προμηνύματα) για το πως μπορεί να εξελιχθεί η ιστορία και 4. να μη κάνει σπόιλερ στον ίδιο του τον εαυτό. Πώς μπορείς πχ να διαβάσεις Την Επιστροφή του Βασιλιά (Βιβλίο 3) του Τόλκιν όταν δεν έχεις διαβάσει τη Συντροφιά του Δαχτυλιδιού (Βιβλίο 1) ή το Δυο Πύργοι (Βιβλίο 2); Στα αστυνομικά από ότι έχω δει δεν υπάρχει μεγάλο θέμα αφού πάντα το επόμενο βιβλίο έχει καινούργιο φόνο και πλοκή ακόμα και αν ο ερευνητής είναι ο ίδιος πχ. Πουαρό, Χάρι Χόλε κτλ. Σε κάποια βιβλία πάλι όπως πχ της Καμίλα Λάνγκεργκ (Η σειρά της Φιελμπάκα/Έρικα και Πατρικ), ενώ κάθε φορά υπάρχει ο καινούργιος φόνος που πρέπει να λυθεί, αυτό είναι δευτερεύουσα ιστορία, γιατί η συγγραφέας εστιάζει κυρίως στα οικογενειακά θέμα της Έρικα και του Πάτρικ (και των οικείων τους), οπότε και αυτά πρέπει να διαβαστούν με τη σειρά για να καταλάβει κανείς την οικογενειακή πλοκή. Άλλα όπως πχ της Μο Χαντερ και τη σειρά της Τζακ Καφερυ, δεν είναι απαραίτητο γιατί σε κάθε βιβλίο αναφέρεται το προσωπικό θέμα που απασχολεί τον ήρωα, παρόλα αυτά κάποια άλλα γεγονότα που μπορεί πλαισιώνουν την εκάστοτε πλοκή κατανοούνται μόνο αν έχουν διαβαστεί και τα προηγούμενα βιβλία.
γ) Ο δράκος της Πρέσπας είναι τριλογία (το 3ο βιβλίο της σειράς δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα), όποτε τα βιβλία πρέπει να διαβαστούν με τη σειρά.
δ) Αυτό δε το ξέρω. Εδώ τουλάχιστον στη συνανάγνωση επιλέχτηκε standalone βιβλίο και αν ψάξεις θα δεις το ίδιο έγινε και στις προηγούμενες (εκτός αν υπάρξει στο μέλλον κάποιοι που θέλουν να διαβάσουν μια τριλογία ή κάποιο βιβλίο αυτής -δεν ξέρω αν αυτό επιτρέπεται από το φόρουμ- αλλά και πάλι θα υπάρξει σχετική ενημέρωση πάνω στο θέμα στην ανάρτηση που θα γίνει). Ακόμα και στο παιχνίδι "Διάβασε ένα ή περισσότερα αγαπημένα μου βιβλία" ένας από τους όρους ήταν να μη προτείνει ο συμπαίκτης κάποιο βιβλίο που ανήκει σε τριλογία. Όσο αφορά τον βιβλιοπώλη το ορθό είναι να σου πει ότι αποτελεί μέρος κάποιας τριλογίας, όπως και ο ίδιος ο εκδοτικός να το γράφει στο βιβλίο. Ο εκδοτικός πρέπει να αναφέρει και αν κάποιο βιβλίο έχει χωριστεί σε 2 τόμους. Για παράδειγμα, τα βιβλία της σειρά Outlander της Γκαμπαλντον, που έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Anubis και αντιστοιχεί το κάθε βιβλίο σε δυο τόμους της ελληνικής έκδοσης. Πέρα του ότι δεν αναγράφεται πάνω στο βιβλίο Τόμος Α και Τόμος Β και το παρουσιάζουν κάθε τόμο ως το 1ο, 2ο 3ο βιβλίο, υπάρχει και ένα θέμα με τους ίδιους τους τίτλους των βιβλίων. Καλό είναι ο κάθε αναγνώστης να ψάχνει λίγο πριν πάει να αγοράσει κάποιο βιβλίο, γιατί πέρα από το αν ανήκει ή δεν ανήκει το βιβλίο σε κάποια σειρά, μπορεί να έχει πρόβλημα με τη θεματολογία του βιβλίου πχ μπορεί να αναφέρονται βιασμοί ή να είναι θρίλερ και να μη μπορεί να διαβάζει για δολοφονίες κτλ. Δεν μπορείς πάντα να καταλάβεις από τον τίτλο ή από το εξώφυλλο κάποια πράγματα. Οπότε μια μικρή προσωπική έρευνα δεν είναι κακό.
ε) Από τη στιγμή που δε θα υπάρχουν υβριστικά σχόλια και υπάρχει ελευθερία του λόγου δε βρίσκω το λόγο κάποιος να μη ρωτήσει κάτι που θέλει.
 
Top