Βιβλία για καλοκαιρινές διακοπές

Καλημέρα !

Μέσα Σεπτεμβρίου έκλεισα για 5 ημέρες σε ένα μικρό νησάκι, σε έναν απόμερο οικισμό με ήσυχες παραλίες, και το μόνο που θέλω να κάνω είναι να πηγαίνω στην παραλία με ένα βιβλίο στο χέρι, κάτω από ένα δέντρο και να διαβάζω.
Τίποτα άλλο.

Εάν έχετε προτάσεις βιβλίων που ενδεχομένως να μπορούσαν να ταιριάξουν με την παραπάνω εικόνα, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερως.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

Θαλασσινές και νησιώτικες περιπέτειες:
  • A Voyage to the South Sea [λινκ]
  • Tales of the South Pacific [λινκ]
  • The liveship traders trilogy [λινκ]
  • Thrilling Narratives of Mutiny, Murder and Piracy: A Weird Series of Tales of Shipwreck and Disaster, With Accounts of Incredible Escapes and Heart-Rending Fatalities [λινκ]
  • The Voyage of the Beagle [λινκ]
Δροσερά βιβλία για την ζέστα:
  • Scott's Last Expedition: Volume I [λινκ]
  • Land of Wondrous Cold: The Race to Discover Antarctica and Unlock the Secrets of Its Ice [λινκ]
  • South! [λινκ]
  • The Call of the Wild [λινκ]
Για να ανοίξει η όρεξη:
  • Other Minds: The Octopus, the Sea, and the Deep Origins of Consciousness [λινκ]
  • Squid Empire: The Rise and Fall of the Cephalopods [λινκ]
  • Kraken: The Curious, Exciting, and Slightly Disturbing Science of Squid [λινκ]
  • The Soul of an Octopus: A Surprising Exploration into the Wonder of Consciousness [λινκ]
Είμαι βιβλιοπαραλιοποζεράς ή έπαθα ηλίαση και κουβάλησα ότι βρήκα:
  • Mummies, Cannibals and Vampires: The History of Corpse Medicine From the Renaissance to the Victorians [λίνκ]
  • Lockheed Blackbird: Beyond the Secret Missions [λινκ]
  • Vertebrate Palaeontology [λινκ]
  • "Rockets and People, Volume 1 [λινκ]
  • The Code of Hammurabi [λινκ]
  • Eye in the Sky: The Story of the CORONA Spy Satellites [λινκ]
  • History of the Russian Revolution [λινκ]
Πέρα από την πλάκα, έχω διαβάσει όλα τα παραπάνω και με τα περισσότερα να είναι εξαιρετικά βιβλία για το είδος τους (με μερικά που είναι απλά καλά).

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιερώσατε για όλα τα παραπάνω.

ΥΓ. "βιβλιοπαραλιοποζεράς"..;;!!
Ευχαριστώ για το γέλιο !!

Συστήνω το "τραγούδι της γοργόνας" της Charmian Clift. Το νησί της γοργόνας είναι η Κάλυμνος και αφηγείται τις εντυπώσεις της συγγραφέως και της οικογένειας της όταν αποσύρθηκαν στο νησί για ένα χρόνο για να γράψουν, κατά τη δεκαετία του 50. Είναι εύθυμο βιβλίο, καθόλου σοβαροφανές, καθώς διηγείται και για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που είχαν και περιγράφει τόσο όμορφα το νησί που είναι σαν να είσαι εκεί. Έχει και το λαογραφικό του, αλλά δεν είναι καθόλου υπεράνω, όπως πολλά βιβλία αυτού του είδους.
ΥΓ: Μην μου πεις ότι θα πας στην Κάλυμνο! Ε, αν είναι έτσι, μέσα απ' αυτό το βιβλίο θα γνωρίσεις την παλιά Κάλυμνο!

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Προτείνετε μου 2-3 βιβλία της.
Έχω διαβάσει μόνο ένα βιβλίο της, και παρόλο που με είχε κερδίσει και όλο έλεγα να κοιτάξω και τα άλλα αναγνώσματα της, ποτέ δεν το έπραξα.

Συνεπώς, αφού είστε λάτρης της, θα ήθελα 2-3 ιδέες σας.

Αν και δεν ρωτάγατε εμένα, θα συμφωνήσω για την Άγκαθα Κρίστι, και γενικώς για αστυνομικά, ιδίως για τύπου Κρίστι, δηλαδή cosy mysteries. Επίσης ως έτερος φαν, έχω να προτείνω βιβλία της: Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές, ο Θάνατος του Λόρδου Έτζγουερ, Νέμεση, Μυστήριο στην Καραιβική, Πρόσκληση σε φόνο, το πτώμα στη βιβλιοθήκη, Φόνος στο Πρεσβυτέριο. Τα πρώτα δύο είναι με τον Ηρακλή Πουαρό και τα άλλα με τη Μις Μάρπλ.

Λοιπόν, @Αφθονία κρατάς μολύβι, Μπικ, Πάρκερ, κάρβουνο; Σημείωσε: το έγκλημα στο οριάν εξπρές το ψηφίζω κι εγώ. Προσθέτω τα: ποιος σκότωσε τον Ρότζερ Άκροιντ, Πέντε μικρά γουρουνάκια, Δέκα μικροί νεγροι, η σοφίτα με τις αράχνες, ο φόνος ειναι εύκολος, κι αν η Δανδουλακη ανεβάσει ξανά το: "μάρτυρας κατηγορίας" πήγαινε να δεις την παράσταση. Μείνε μακριά από το elephants can remember, και το the big four. (@Στιλλ ιλλ, καλά τα λέω;)
Εδιτ: Υ.Γ αν βρεις κάνα υποτιμητικό σχόλιο για Έλληνες ή Ιρλανδούς, μην το αφήσεις να σε επηρεάσει. Αγγλίδα ηταν.

Ευχαριστώ πολύ για τους τίτλους !
Και, θα έχω υπ'όψιν και το θεατρικό.

ΥΓ. είμαι, πλέον, προετοιμασμένος και θα μείνω ανεπηρέαστος

Αφθονία νόμιζα ότι είσαι κορίτσι και σου πρότεινα "γυναικεία λογοτεχνία". Μια χαρά βιβλία που όμως δεν ξέρω αν προτιμούνται από τα αγόρια. Ας προσθέσω το πιο... μπαϊσέξουαλ Αλήθειες και ενοχές της Λιαν Μοριάρτι.

Λόελλα

Κάποτε διάβαζα μόνο συγκεκριμένα αναγνώσματα που είχα επιλέξει με συγκεκριμένα κριτήρια.
Ωστόσο, εδώ και λίγα χρόνια, πάω στην δημοτική βιβλιοθήκη και επιλέγω βιβλία στην τύχη διότι θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσω καλυτερή εικόνα του συλλογικού νου.
Συνεπώς, δεν έχω πρόβλημα με τα "γυναίκεια" αναγνώσματα.

ΥΓ. δεν είμαι bi, είμαι straight, αν και δεν έχω κανένα πρόβλημα με το προσανατολισμό του κάθε ανθρώπου

Last edited:
Λόελλα

Κάποτε διάβαζα μόνο συγκεκριμένα αναγνώσματα που είχα επιλέξει με συγκεκριμένα κριτήρια.
Ωστόσο, εδώ και λίγα χρόνια, πάω στην δημοτική βιβλιοθήκη και επιλέγω βιβλία στην τύχη διότι θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσω καλυτερή εικόνα του συλλογικού νου.
Συνεπώς, δεν έχω πρόβλημα με τα "γυναίκεια" αναγνώσματα.

ΥΓ. δεν είμαι by, είμαι straight, αν και δεν έχω κανένα πρόβλημα με το προσανατολισμό του κάθε ανθρώπου
Ναι, δεν ήθελα να πω κάτι κακό, μετά κατάλαβα ότι το μήνυμά μου θα μπορούσε να παρεξηγηθεί. Απλώς κάποια βιβλία έχουν περισσότερη απήχηση σε γυναικείο κοινό, άλλα σε ανδρικό, άλλα σε νεανικό κ.λπ. Αυτό μόνο.

Δεν το παρεξήγησα, ήταν σαφές αυτό που θέλατε να πείτε.

"Αφθονία" είναι η μία από τις πέντε αγαπημένες μου λέξεις.
Κατά σύμπτωση, και οι άλλες τέσσερις είναι επίσης γένους θηλυκού (Σοφία, Αγάπη, Ευτυχία, Υγεία), και έκρινα ότι η λέξη αφθονία αρμόζει περισσότερο ως ψευδώνυμο.

E καλά ήταν λίγο κουλό που χρησιμοποίησα τη λέξη μπαϊσέξουαλ. Θα ταίριαζε αν υπονοούσα πως το βιβλίο με τον τρόπο του... απαυτώνει και άνδρες και γυναίκες.