Αν σου άρεσε αυτό, πολύ πιθανόν να σου αρέσει κι εκείνο

Παρέμβαση: :)
Μιλώντας για Μάχεν, θυμήθηκα τον "λόφο των ονείρων", ένα από τα ομορφότερα βιβλία που έχω διαβάσει. Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Γιαννουλάκη και κάνουν γνωστά τέτοια βιβλία και στην Ελλάδα
Σημ. Παρέμβαση στην παρέμβαση.
Δεν το έχω, θα το κάνω άμεσα.
 
Αν σας άρεσε το βιβλίο Firefox του Craig Thomas, (πανω στο οποίο βασίστηκε και η ταινία), θα σας αρέσει και το Stealth του Guy Durham.
 
"Αμερικάνικη Ψύχωση" του Μπρετ Ήστον Έλλις - "The Demon" του Χιούμπερτ Σέλμπι (δυστυχώς δεν έχει μεταφραστεί ακόμη και πρέπει να διαβαστεί στο πρωτότυπο).
Αστική παράνοια, καταναλωτισμός, και δύο εγωκεντρικοί ήρωες αποκομμένοι από όλα γύρω τους.

"Γουίλιαμ Γουίλσον" του Έντγκαρ Άλαν Πόου - "Δόκτωρ Τζέκυλ και κύριος Χάιντ" του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον - "Ο σωσίας" του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
Το εκείνο και το υπερεγώ (id-superego) και ο διπλός εαυτός (μας).
 
Αν σου άρεσε το "Ο άνθρωπος από το Αρχαγγέλσκ" του (αγαπημένου μου) Σιμενόν, θα σου αρέσει και το "Ο Στόουνερ" του Τζον Γουίλιαμς.
Στωικότητα, επώδυνη κατάποση πίκρας, και δύο ήρωες με διαφορετικό προορισμό, αλλά ίδιο βηματισμό.
 
ανθρωπάκος από το Αρχαγγέλσκ" ήθελα να γράψω, δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω edit.
 
Επίσης σε όσους άρεσε το 1984 του Όργουελ και ο Θαυμαστός Νέος Κόσμος του Χάξλεϋ θα αρέσει και η Ιστορία της Θεραπαινίδας της Μάργκαρετ Άτγουντ.

Σε όσους αρέσει ο Πόε, θα αρέσει και ο Ε.Τ.Α. Χόφμαν.
 
Έχω ξετρελαθεί με την εικονογράφηση στο Κόσμος της Φωτιάς και του πάγου

Αυτη η Raenyra Targaryen φαίνεται υπέροχη και προς στο τέλος της ζωής της έμοιαζε στην Lagertha από την σειρά Vikings.(βάση εικονογράφησης)

Τέσπα, πιστεύω πως σε όποιον αρέσουν τα σχετικά με τους Targaryens κεφάλαια του βιβλίου , θα αρέσει και το Φωτιά & Αίμα.

Γίνεται λίγο χαμός με ονόματα αλλά αξίζει. Δεν χρειάζεται να συγκρατηθουν όλα για την κατανόηση των γεγονότων.
 
Last edited:
Top