Αν καταστρέφονταν όλα τα βιβλία του κόσμου κι έπρεπε να διασώσεις μόνο ένα, ποιό θα ήταν αυτό;

Εμένα, πάλι, θα μου φαινόταν καταπληκτική ευκαιρία να απαλλαγούμε από τις θρησκείες!
:πάνω:

Αν είχα το δικαίωμα να διασώσω ένα μόνο βιβλίο, μάλλον θα βρισκόμουν ανάμεσα στα δικά μου λατρεμένα προσπαθώντας να αποφασίσω ποιο θα μου έλειπε περισσότερο σε περίπτωση καταστροφής του. Ωστόσο όποιο και αν επέλεγα, είναι σίγουρο πως θα μετάνιωνα που δεν έκανα διαφορετική επιλογή, καθότι πάντα δυστυχώς μας λείπει αυτό που δεν έχουμε.
 
Last edited:
χμμμ υπαρχουν εκδοσεις που να εχουν τυπωσει καποιο τομο τύπου "τα άπαντα Ελληνων συγγραφεων" πχ? :ωιμέ:ενα ισον κανενα :μαναι:
 
Για να καταστραφούν όλα τα βιβλία του κόσμου, θα πρέπει να έχει γίνει μια μεγάλη καταστροφή σε όλο τον κόσμο. Για αυτό, για πρακτικούς λόγους, θα έσωζα τον "Οδηγό Επιβίωσης" του Λιακόπουλου. :))))
 
Το να πρέπει εγώ να αποφασίσω ποιο βιβλίο θα σωθεί και ποια θα καταποντιστούν, θα ήταν για μένα αβάσταχτο. Σα να βρισκόμουν σ' ένα ζωντανό εφιάλτη ή σε μια κακόγουστη φάρσα. Κι ελπίζω όλοι οι θεοί και οι διαβόλοι οποιουδήποτε -ισμού να με λυπηθούν και να μην με βάλουν ποτέ, ποτέ σ' αυτή τη θέση. Ίσως να ήταν πιο απλό για μένα αν υπήρχε το βιβλίο από άμμο, που φαντάστηκε ο Μπόρχες. Ίσως αυτό να ήταν μια λύση...
 
Ειναι τρομακτικο και μονο στην σκεψη...
Το ίδιο θα σκέφτονταν κι οι Αλεξανδρινοί πριν το κάψιμο της Βιβλιοθήκης, φαντάζομαι... :ουχ:

Ωραίο θέμα για προβληματισμό. Τι να πρωτοσώσεις; Την Αγία Γραφή ή μήπως το χειρόγραφο του Άντσο της Μελκ; :χμ:

Λοιπόν...Αρχαίους Έλληνες ιστορικούς θα διέσωζα. Αν όχι κάποιο πολύτομο έργο με όλα τα ιστορικά κείμενα, τουλάχιστον Θουκυδίδη.
 
Δύσκολη ερώτηση· σκέφτομαι την Παναγία των Παρισίων, την Τζέιν Έιρ, το Γουάδεριν Χάιτς, την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, τα Σταφύλια της Οργής,τους Νεκρικούς Διαλόγους, τον Ζορμπά και πόσα άλλα....
 
Για να καταστραφούν όλα τα βιβλία του κόσμου, θα πρέπει να έχει γίνει μια μεγάλη καταστροφή σε όλο τον κόσμο. Για αυτό, για πρακτικούς λόγους, θα έσωζα τον "Οδηγό Επιβίωσης" του Λιακόπουλου. :))))
Χαχαχαχαχαχα!!! Πεθαίνω! Ωραίος.

Λοιπόν, χμμμ θέλει σκέψη. Θα μπορούσαν πολλοί. Μα θα έλεγα τη Βίβλο για τους γνωστούς λόγους. Τώρα εκτός από τη Βίβλο θα μπορούσα να πω άνετα ένα σκληρόδετο τόμο με τα άπαντα του Σαίξπηρ.
 

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Απεχθάνομαι αυτά τα τελεσίγραφα γενικά κι επειδή είμαι φύσει απείθαρχη, θα πω όχι ένα αλλά τρία...άντε τέσσερα αφού το ένα είναι δύο...ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΙΛΙΑΔΑ, ΟΔΥΣΣΕΙΑ...Δυο τεράστιοι πολιτισμοί, εκφρασμένοι σε κάθε πτυχή της λειτουργίας και φιλοσοφίας τους...με εξαίρετο ποιητικό τρόπο...Απαράμιλο νομίζω...

Πάω τώρα συνέχεια για τη λίστα και θέλω ο Κύριος να με ειδοποιήσει εγκαίρως για να κατασκευάσω την Κιβωτό των κειμένων, άκου ένα βιβλίο...φριχτό τελεσίγραφο...Άκυρο! :πανικός:
 
Εγώ δεν θα διαλέξω κάτι τόσο "βαθύ" και θα πώ το Χάρι Πότερ γιατί το ερωτεύομαι από την αρχή κάθε φορά που το διαβάζω! Η ιστορία έχει δείξει ότι οι ανθρωπότητα επαναλαμβάνει τα λάθη της, οπότε θα κοιτάξω την προσωπική μου ευχαρίστηση και όχι το πως να σώσω τον κόσμο :))))
 
Θα συμφωνήσω με την Ατλαντίσια. Αφού καταστρέφεται ο κόσμος και σε λίγο δε θα υπάρχω ούτε εγώ, θα έπαιρνα κάτι για την προσωπική μου -τελευταία- ευχαρίστηση. Αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε δύο (πάλι καλά, δε νομίζω ποτέ να χρειαστεί), στο Παραδεισένια Οστά της Σέμπολντ και Στα ίχνη σου της Λάπτον. Μάλλον θα διάλεγα το πρώτο, που στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν και πιο σχετικό. :ρ
 
Top