Ακούτε μουσική όταν διαβάζετε;

Ακούτε Μουσική Όταν Διαβάζετε;

  • Ναι

    Votes: 31 34,4%
  • Όχι

    Votes: 59 65,6%

  • Total voters
    90
Σε εξωτερικούς χώρους που διαβάζω απ' το κινητό (π.χ. μετρό) πάντα μουσική. Στο σπίτι αναλόγως πόσο ήσυχο είναι το γενικό περιβάλλον (οι δίπλα, οι από πάνω, τα παιδάκια στην πυλωτή κλπ), συνήθως όμως άνευ μουσικής.
 
Μερικές φορές ναι αλλά ίσα ίσα να ακούγεται γιατί διαφορετικά με αποσπάει από το βιβλίο και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Αν και κάποιες φορές είναι λες και δεν καταλαβαίνω τίποτα, την συγκεκριμένη στιγμή δεν ακούω μουσική εννοείται απλά το διαβάζω. Τι φάση;!
 
Τις περισσότερες φορές όχι προτιμώ την ησυχία όταν διαβάζω... Είχα κάνει ένα ωραίο όμως που ταίριαζε και μου άρεσε πολύ στην ανάγνωση του Άρχοντα των δαχτυλιδιών,τα διάβαζα και είχα βάλει τα soundtrack απο τις ταινίες να παίζουν...:ναι:
 
Last edited:
Εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο: όταν διαβάζω για ψυχαγωγία θέλω ησυχία. Όταν διαβάζω κάτι επιστημονικό, ακούω σχεδόν πάντα κλασική μουσική. Έχω φτιάξει μια λίστα στο YouTube με κομμάτια κατάλληλα, που με βοηθούν στη συγκέντρωση. Μάλιστα όταν έγραφα μια εργασία, που μου πήρε καιρό, είχα αποκτήσει μια μονομανία με τον Κανόνα του Παχεμπελ κι ένα δύο ακόμη κομμάτια :ρ
 
Όταν διαβάζω, διαβάζω. Δεν... ακούω. Τώρα, για το λογ/μο της ΔΕΗ που λέει και ο @Μοκαντάσα αλ Σάφερ , χρειάζεται πραγματικά metal ήχους για να τον διαβάσεις...ειδικά μετά τις αυξήσΟΥΛΕΣ που αναμένονται να έρθουν στους επόμενους λογ/μους.
 
Η μουσική με βοηθά να απομονωθώ από τους υπόλοιπους εξωτερικούς ήχους που μου αποσπούν την προσοχή (μηχανάκια, φορτηγά, γείτονες, τη γκρίνια της γυναίκας μου κλπ)
Άσχετο. Πώς κάνετε το κολπάκι με το @ και το όνομα του μέλους που θέλετε να αναφέρετε;
 
Τι είναι τούτο; Τρώγεται;
Άμα ξέρεις να το καθαρίσεις ναι, γιατί τα αγκάθια του είναι τοξικά. Το βράζεις 15 λεπτά, το σοτάρεις με λίγο βαλσάμικο και ελαιόλαδο. Πριν το βγάλεις απ το τηγάνι βάζεις θυμάρι πιπέρι και αλάτι. Ταιριάζει με γαρνιτούρα πατάτες baby
 
Η αλήθεια είναι πως μουσική άκουγα την ώρα που διάβαζα όσο σπούδαζα αλλά όσον αφορά τα της ψυχαγωγίας, συνήθως ακούω μουσική πρίν διαβάσω ώστε να είμαι στο mood.

Για παράδειγμα πρίν ξεκινήσω το Σιλμαρίλλιον άκουγα το A Elbereth Gilthoniel καθώς υπάρχει βίντεο στο youtube με την μελοποίηση. Τώρα που αγόρασα το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου ακούω το Rains of Castamere και το τραγουδάω φυσικά.
 
Όταν διαβάζω σε ΜΜΜ, ναι ακούω και μουσική παράλληλα, για να μην αποσυντονιζομαι από κουβέντες αλλων. Γι' αυτο κιόλας πολλά τραγούδια, τα έχω συνδέσει στο μυαλό μου με συγκεκριμένα βιβλία, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση οι στίχοι.
 
Top