Έτοιμοι για τον αποχωρισμό; Από το χαρτί στο ηλεβιβλίο

Για ηλεκτρονικό διάβασμα οι οθόνες e-ink είναι απλά απολαυστικές. Γενικά οι οθόνες με κουράζουν αλλά όταν διαβάζω από το kindle μπορώ να πω ότι είναι αρκετά πιο ξεκούραστο, για διάβασμα το βράδυ με το ενσωματωμένο φως δε μπορώ να πω ότι το προτιμώ από τυπωμένο βιβλίο.
Το έχω πάρει εδώ και μερικά χρόνια για να διαβάζω κυρίως κλασική λογοτεχνία από δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία που βρίσκω. Αν και συνεχίζω να διαβάζω έντυπα, είναι ένας καλός σύντροφος για βραδινές αναγνώσεις. Μέχρι τώρα έχω διαβάσει γύρω στα 20 βιβλία από εκεί.
 
Το κακό με το ηλεκτρονικό βιβλίο είναι ότι δεν μπορώ να συγκετρωθώ εύκολα, τα μηνύματα, οι ειδοποιήσεις από τα σόσιαλ που έρχονται συνέχεια με αποσυντόνιζουν.
Κι εμένα Ιαβέρη, αυτό ήταν το πρόβλημα μου γι' αυτό και έχω διαβάσει ελάχιστα ηλεκτρονικά. Πάντα το έπιανα κι όλο κάτι άλλο τραβούσε το ενδιαφέρον μου. Οπότε χαίρομαι που το ereader δεν έχει τέτοια θεματάκια. Και ήδη από εκεί που διάβαζα λίγα ηλεκτρονικά έχω διαβάσει ανενόχλητη του μισό από το βιβλίο που έχεις προτείνει κι έχω στα σκαριά και τα επόμενα.
Μου ελυσε τα χερια, παιδια, η ολη φαση με τα ηλεκτρονικα βιβλια , αν και αρχικα ήμουν απο τους αρνητες τους:χαχα:!
Συμφωνώ. Κι εγώ για πολλά χρόνια ήμουν στους «αρνητές» του και τοι έντυπο είναι καλύτερο, αλλά αυτό που λέει η Καστάλια, βιβλία που τα έχω σε ηλεκτρονική μορφή, τα έχω ήδη αγορασμένα. :)
 
@Αντίβαρο με το ερευνητικά εννοούσα τα ακαδημαϊκά βιβλία, που έχω και πρέπει να διαβάσω κατά τη διάρκεια του διδακτορικού και λοιπών δραστηριοτήτων για τους εξής λόγους: είναι απαραίτητο να είναι ορατή η αρίθμηση σελίδας του βιβλίου (τα ebook την αλλάζουν), βολεύει περισσότερο η ανάγνωση στον pc γιατί συγχρόνως πολλές φορές γράφω στο word (καλή φάση είναι το remarkable:σάλια:, αλλά με το όνειρο θα μείνω. Εδώ ένα ebook δεν μπορώ να πάρω :μόκο:).

Εγώ είμαι υπ;ερ όλων των μορφών βιβλίου (φυσική μορφή, ebook audiobook). Επίσης, όπως είπε η @Καστάλια αν ένα βιβλίο μου αρέσει το έχω στη λίστα με αυτά που είναι να αγοραστούν για να τα έχω σε φυσική μορφή.
Πέρα από αυτό γενικά θέλω να πάρω ebook reader γιατί η οθόνη είναι μακράν καλύτερη για τα μάτια. Ο μόνος λόγος που δεν πήρα ακόμα είναι λόγω κόστους (ελπίζω σύντομα να μπορέσω να διαθέσω).
 
@Σελεφά σε συμπονώ (για το διδακτορικό), καλή δύναμη. :ωραίος:
ΧΑ εμένα μου λες για αρίθμηση;! Πόσες φορές έχω αναθεματίσει το σύστημα του Harvard...ουουουου

Πέρα από την πλάκα όμως, για τέτοιου είδους εργασίες απαιτείται σίγουρα ο υπολογιστής. Κατανοώ απόλυτα...
 
Διαβάζω δεύτερη φορά στη ζωή μου ηλεκτρονικό βιβλίο ( εκτός από πολλά της σχολής που τα είχα διαβάσει σε pdf από pc 🤯 ) .
Το πρώτο ήταν στα ελληνικά δεν θυμάμαι πως ήταν η εμπειρία μιας και πάνε 4 χρόνια.
Αυτό που διαβάζω τώρα είναι αυτό που μου πρότεινες @Τσίου τις προάλλες και το διαβάζω στα αγγλικά.
Οφείλω να παραδεχτώ ότι είναι άκρως βοηθητικό το να διαβάζεις σε ξένη γλώσσα και να μπορείς με ένα απλό πάτημα πάνω στην άγνωστη λέξη να δεις τι σημαίνει χωρίς να ανοίγεις το γοογλε. Επίσης πολύ με διευκολύνει όταν διαβάζω νυσταγμένη αντί να κρατάω ένα ογκώδες βιβλίο και να πρέπει να είμαι σε συγκεκριμένη θέση.
* Διαβάζω από κινητό , δεν έχω e reader 🙂
 
Διαβάζω e book ως έσχατη λύση και μόνο.
Φανατικός του φυσικού και όχι του άυλου.
Το ίδιο κάνω και με τη μουσική.
Θέλω να είμαι παρών στην ανάγνωση και το ψηφιακό μέσο δεν βοηθάει.ας διαβάσω μόνο δύο σελίδες.
Με τη μουσική το ίδιο.
 
Προτιμάς δηλαδή την ορχήστρα στο σαλόνι από το mp3; :ζντόινγκ::θρρρ:
Ακριβώς! Στον καταιγισμό της ποσότητας επιλέγω τη ποιότητα. Έχω την δισκοθήκη μου και δεν περιμένω την κάθε συνδρομητική υπηρεσία να μου δώσει την άδεια να ακούσω μουσική. Παράλληλα επιμορφωνομαι για αυτό που ακούω διαβάζοντας τις πληροφορίες που μου παρέχει το υλικό του LP /cd ,το οποίο έχει φτιαχτεί από ανθρώπους με μεράκι.
Έτσι αντιλαμβάνομαι το "ακούω μουσική" . Κάπως έτσι και το "διαβάζω βιβλίο"..
Φυσικά σέβομαι απόλυτα αυτόν που είναι μονίμως connected σε κάποιο σύννεφο και δεν ξέρω κι εγώ που αλλού , ειδικά αν αυτό γίνεται συνειδητά..
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Συμφωνω πολυμε την εικονα που δινει η @Χρυσένια. Περα απο τα οποια μειονεκτηματα εχουν τα ταμπλετ (οθονη-ακτινοβολια) ειναι εκπληκτικο το να κρατας κατι σε μεγεθος καρτ-ποσταλ και να διαβαζεις οπου και οπως θες, ξαπλωμενος, κατω απο την κουβερτα κλπ
 
Όχι,καθόλου
σε υπολογιστή τουλάχιστον,για τις υπόλοιπες συσκευές δεν ξέρω και δεν έχω άποψη.


Βλέπω βέβαια τεράστια πλεονεκτήματα στην ηλεκτρονική μορφή,να μπορείς να επιλέγεις το μέγεθος της γραμματοσειράς που σε βολεύει
,πιθανώς και το χρώμα του φόντου,και τη δυνατότητα της αλλά κάνει την εμπειρία της ανάγνωσης πιο φτωχή
και έχει όλα τα μειονεκτήματα του να στέκεσαι μπροστά σε μα οθόνη.

Διαβάζω κατά μέσο όρο 1 ώρα την ημέρα και δε θα άντεχα τόση ώρα μπροστά σε υπολογιστή
 
Top