«Το παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων»

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Το παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων ξεκίνησε από τον κ. Λεωνίδα με σκοπό να απασχολούνται και να στηριχθούν οικονομικά άνθρωποι που ήταν άστεγοι, σε μια ηλικία που σήμαινε ότι στην αγορά εργασίας ήταν δύσκολο να βρουν ξανά μία αξιοπρεπή οικονομικά εργασία, ώστε να ξαναστηριχθούν στα πόδια τους. Το εγχείρημα αγκάλιασαν και αγκαλιάζουν πολλοί άνθρωποι ήσυχα, μόνο δίνοντας αθόρυβα ό,τι είναι δυνατόν.
Τα βιβλία δίνονται συνήθως με πολύ χαμηλό αντίτιμο (λ.χ. 1 ή 2 ευρώ κατά βάση) και όταν βρείτε ευκαιρία να πάτε να δείτε τι διαμαντάκια μπορείτε να βρείτε, από λογοτεχνία μέχρι επιστημονικά βιβλία, και από ελληνικά μέχρι βιβλία γραμμένα στα γερμανικά, γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά (δεν ξέρω αν είχε και άλλες γλώσσες που μου ξέφυγαν).

50
Βέβαια τα λέει καλύτερα η περιγραφή στην σελίδα τους στο facebook.

Το ισόγειο του κτιρίου στην Πειραιώς 132 έχει αλλάξει όψη τους τελευταίους μήνες. Ένα μέρος κλειστό μεταμορφώθηκε, καθώς πολύχρωμες σειρές από ράχες βιβλίων το μεταμορφώνουν σε ένα σιδηρόδρομο γνώσης. Πρόκειται για το πρώτο παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων που αν έχετε κέφι και ψάξετε λίγο κρύβει θησαυρούς παλιές και νέες εκδόσεις που κάποιοι άφησαν και δε χρειάζονται πια.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα λέγεται Λεωνίδας Κουρσούμης. Υπάλληλος εκδοτικού οίκου βρέθηκε εξαιτίας της κρίσης χωρίς δουλειά, με λιγότερα από τα ένσημα που χρειαζόταν για να βγει σε σύνταξη και χωρίς σπίτι. Ξεκίνησε έτσι να μαζεύει πεταμένα στο δρόμο βιβλία και αναζητώντας κάποια που δεν ήθελαν όσοι τα είχαν διαβάσει. Μαζί με τα βιβλία μάζευε και κάποια μικροαντικείμενα που υπάρχουν και εκτίθενται δίπλα στα βιβλία. Λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, λογοτεχνία, ιστορία, οι μεγάλες σειρές από βιβλία έχουν τα πάντα για όλα τα γούστα και πιο δίπλα κόμικς και περιοδικά, μερικά από αυτά περιζήτητα.

Αξίζει να στηρίξουμε το σχέδιό του να δημιουργήσει ένα παλαιοβιβλιοπωλείο για να εργάζονται άστεγοι συνάνθρωποί μας και να εξασφαλίσουν μια βασική, αξιοπρεπή διαβίωση. Δωρίστε όσα βιβλία ή μικροαντικείμενα δεν είναι σε εσάς απαραίτητα, για να ζήσουν εξαρχής μια νέα ζωή, αλλά και να πιάσουν τόπο, να στηρίξουν τη ζωή των άλλων
 
Τα βιβλία δίνονται συνήθως με πολύ χαμηλό αντίτιμο (λ.χ. 1 ή 2 ευρώ κατά βάση) και όταν βρείτε ευκαιρία να πάτε να δείτε τι διαμαντάκια μπορείτε να βρείτε, από λογοτεχνία μέχρι επιστημονικά βιβλία, και από ελληνικά μέχρι βιβλία γραμμένα στα γερμανικά, γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά (δεν ξέρω αν είχε και άλλες γλώσσες που μου ξέφυγαν).

Πράγματι βρίσκεις διαμαντάκια. Πριν από περίπου ένα μήνα πέτυχα τα βιβλία της Frances Yates "The Art of Memory" και "the Rosicrucian Enlightenment" (αγγλικές εκδόσεις) όπως και τον πρώτο τόμο του "Μεσνεβί" του Τζελαλεττίν Ρουμί από εκδόσεις Σιδέρης I. Όλα σε πολύ καλή κατάσταση με 6 ευρώ. Περιττό να αναφέρω πόσα χρήματα έπρεπε να δώσω για να τα αγοράσω καινούρια.. Υπάρχει και μια προσφορά, αν ισχύει ακόμα, τα 10 βιβλία 15 ευρώ.

Επίσης μπορείτε να αφήσετε ρούχα ή και βιβλία που δεν χρειάζεστε.
 
Αν δεν κάνω λάθος ήταν ανοιχτό μέχρι χτες. Αυτές τις μέρες είναι σε διαδικασία μεταστέγασης (ίσως στο Γκυζη). Λογικά όταν ανοίξει θα βάλουν ανακοίνωση στο fb.
 
Από ότι είδα:
1-15 Νοεμβρίου 20 βιβλία 25 ευρώ +10 βιβλία δώρο.
(12-16:00, δεν ξέρω αν είναι κάθε μέρα σχεδον σιγουρα Τρ-Τετ ανοιχτα)

Υποτίθεται πως ήταν σε διαδικασία μεταστέγασης οπότε δεν ξέρω αν απλώς "διώχνουν" οτι δεν χωράει στο νέο χώρο ή αν στράβωσε τίποτα λόγω της πανδημίας (και παλιότερα- στην πρώτη καραντίνα είχε βγει αντίστοιχη προσφορα)
 
Last edited:
Το Βιβλιοπωλείο των Αστέγων έχει Χριστουγεννιάτικη Προσφορά, 20 βιβλία με 30 ευρώ, συν κουπόνι που δίνει τη δυνατότητα αγοράς βιβλίων με 1.5 ευρώ για όλο το 2021. Υπάρχουν 200 κουπόνια διαθέσιμα.
 
τελευταίες μέρες προσφορών.
τις επόμενες δύο βδομάδες συνεχίζουμε την προσφορά βιβλίων με 2 ευρώ για όλα τα βιβλία που θα βρείτε στους πάγκους,
προσπαθούμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν μετά το μεγάλο χρονικό διάστημα που είμαστε κλειστά.
ελπίζουμε να μην κλείσουμε. (Μήνυμα του βιβλιοπωλείου).
 
Top