Search results

1. Κ

Ότι όμορφο θέλω να θυμάμαι

Και εγώ το κάνω και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις. Π.χ., αν υπάρχει περίπτωση εγκύου, θα την αφήσω κι ας έχει και περισσότερα ψώνια από μένα ή αν έχει κάποιο μωράκι μαζί.
  2. Κ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Έχω ξεκινήσει το κελάρι της ντροπής της Δημουλίδου. Δεν μπορώ να πω ότι με τρελαίνει το βιβλίο, αλλά η Δημουλίδου είναι απ' τις αγαπημένες μου συγγραφείς
  3. Κ

Βιβλία που δεν χορταίνεις να διαβάζεις

Το μαγικό φίλτρο του Έντε!! Δεν θυμάμαι πόσες φορές το έχω διαβάσει, αλλά έχει σκιστεί τελείως από τις τόσες φορές που το έχω διαβάσει. Σίγουρα έχω διαβάσει αρκετές φορές τα βιβλία των Τριών Ντετέκτιβ, αλλά όχι τόσες ώστε να είναι σε τραγική κατάσταση, σε κάποια είναι σκισμένες οι σελίδες, αλλά...
  4. Κ

Αγαπημένο βιβλίο

Αγαπημένα βιβλία: 1ο: Το μαγικό φίλτρο του Μίχαελ Έντε (δεν θυμάμαι πόσες φορές το έχω διαβάσει, σίγουρα ξεπερνάνε τις 100 και δεν θα το έδινα αυτό το βιβλίο για όλα τα χρήματα του κόσμου, το λατρεύω, δυστυχώς είναι πλέον σε τραγική κατάσταση από τις τόσες φορές που έχει διαβαστεί) 2ο: Όλα τα...
  5. Κ

Μέχρι που έχεις φτάσει για να αποκτήσεις ένα βιβλίο ;

Δεν θυμάμαι για βιβλίο, αλλά σίγουρα το έχω κάνει για περιοδικό. Έχω πάει ειδικά διακοπές στην Κέρκυρα, γιατί το συγκεκριμένο και μόνο αυτό παλαιοβιβλιοπωλείο είχε τεύχος της Εικονογραφημένης Ιστορίας που μέσα είχε θέμα με τη δίκη της Νυρεμβέργης (είχα ξεκινήσει ήδη να συγκεντρώνω οτιδήποτε είχε...
  6. Κ

Βιβλία... δανεικά κι αγύριστα

Δυστυχώς δανείστηκαν αρκετά βιβλία όταν ήμουν μικρός και όχι από μένα. Βρήκα αρκετά στην πορεία του χρόνου, αλλά εκείνα που πραγματικά ίδρωσα για να τα βρω, ήταν αυτά με τους τρεις ντετέκτιβ που δάνεισε σε κάτι φίλες της οι αδερφή μου και μόνο όταν ήρθε το metabook και το vendora κατάφερα να...
  7. Κ

Πώς προμηθεύεστε βιβλία;

Πλέον στο 99% ιντερνετικά, μια που συνήθως ξέρω τι θέλω να ψάξω και σε ένα βιβλιοπωλείο πιθανώς να μην βρω το θέμα που με ενδιαφέρει (τις πιο πολλές φορές είναι δυσεύρετα τα θέματα που ψάχνω). Το μόνο βιβλιοπωλείο που πάντα έβρισκα αυτό που ήθελα (ακόμα και βιβλία της δεκαετίας του 60) ήταν του...
  8. Κ

Εσύ διαβάζεις το οπισθόφυλλο;

Πάντα διαβάζω το οπισθόφυλλο, αλλά και οτιδήποτε γράφει μέσα το βιβλίο, στην πραγματικότητα δεν θέλω να χάνω ούτε ένα κόμμα από το βιβλίο που διαβάζω και ας μην με τρελαίνει κάποιες φορές
  9. Κ

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Σήμερα μου ήρθαν Τα λαϊκά Πορτραίτα 1 και 2 του Γιώργου Αλτή από τις εκδόσεις Μετρονόμος. Πρόκειται για βιογραφίες διαφόρων μουσικών που παίζουν μπουζούκι της δεκαετίας του 50.
  10. Κ

Πόσα βιβλία έχετε στην βιβλιοθήκη σας;

Σίγουρα στο σπίτι που μένω είναι περίπου 400 βιβλία, αλλά υπάρχουν σίγουρα καμιά 200ρια με 300 στο πατρικό που λόγω χώρου δεν μπορούν να έρθουνε εδώ δυστυχώς. Θα μπορούσα να είχα και παραπάνω, αλλά δυστυχώς κάποια πετάχτηκαν από την μάνα μου (χωρίς να το ξέρω πολλές φορές) και κάποια δανείστηκαν...
  11. Κ

Πώς τα βάζεις στην βιβλιοθήκη;

Στις δικιές μου βιβλιοθήκες επικρατεί θα έλεγα το χάος, μια που βεβαίως τα βιβλία (πέρα από τους τρεις ντετέκτιβ) σπάνια είναι στη θέση τους και ακόμα πιο σπάνια οργανωμένα. Επίσης επειδή δεν υπάρχει πλέον χώρος (έχουν τιγκάρει και οι τρεις βιβλιοθήκες) τα βιβλία αναγκαστικά πάνε σε συρτάρια...
  12. Κ

Στην δική σας βιβλιοθήκη ποιος νικάει;

Σε εμένα θα έλεγα ότι μακράν νικάνε οι Τρεις Ντετέκτιβ που έχω σχεδόν όλα τα βιβλία εκτός από τα δύο από τις εκδόσεις φλώρος, που είναι συλλεκτικά και πάρα πολύ σπάνια. Μετά είναι με θέματα τον Β Παγκόσμιο πόλεμο, με τη δίκη της νυρεμβέργης που έχω μαζέψει όλα τα βιβλία στα ελληνικά που έχουν...
  13. Κ

Καλησπέρα

Καλησπέρα και από μένα παιδιά. Λάτρης μεγάλος του βιβλίου και εγώ έχω αντλήσει αρκετές πληροφορίες ως μη εγγεγραμμένο μέλος από το site σας και είπα να εγγραφώ για να γράφω και εγώ