Search results

1. Ξ

Τα βιβλία που διαβάσαμε εξαιτίας της Λέσχης

όπως λένε και παραπάνω, η λέσχη με ώθησε κυρίως να διαβάσω κλασσική λογοτεχνία! Από εκεί και πέρα σας χρωστάω την μισή μου ζωή καθώς .. εξαιτίας σας γνώρισα αρχικά την σειρά Game of thrones ... και στη συνέχεια και τα βιβλία !!
  2. Ξ

Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι (Fyodor Dostoyevsky) : "Ο Παίχτης"

Τελείωσα πριν από καμία βδομάδα αυτό το βιβλίο και πραγματικά έψαχνα χρόνο για να κάνω μία καλή παρουσίαση για αυτό! Με πρόλαβαν όμως αλλά δεν πειράζει γιατί ο Αδαμάντιος έκανε σίγουρα πολύ καλύτερη παρουσίαση από εμένα! Εμένα μου άρεσε αρκετά αυτό το βιβλίο.(είχα διαβάσει και τρία ελεεινά...
  3. Ξ

Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν (J.R.R. Tolkien): "Χόμπιτ"

όπως είπατε και εσείς κάποιος που θέλει να διαβάσει για τις ιστορίες της μέσης-γης κανονικά θα έπρεπε να πάει έτσι: Σιλμαριλλιον-Χομπιτ-Άρχοντας Επειδή όμως μόλις τελείωσα το Χόμπιτ και ότι ξεκινάω το Σιλμαρίλλιον θα συμφωνήσω πως είναι πολύ ποιο ωραία η σειρά...
  4. Ξ

Οι πιο μισητοί κι αντιπαθητικοί ήρωες της λογοτεχνίας

Φυσικά και μιλώ για την αξιαγάπητη και χαρούμενη Μπέλα από το Λυκόφως !! Και πράγματι δεν μπορώ να καταλάβω τι μου ήρθε και την έβαλα στη λίστα μου :ρ
  5. Ξ

Από πού το παρωνύμιό σου;

Είναι φανερό πιστεύω... από την αγάπη μου για την ... Ξένη Λογοτεχνία !
  6. Ξ

Οι πιο μισητοί κι αντιπαθητικοί ήρωες της λογοτεχνίας

Λοιπόν αν και είδα πολλούς από τους αντιπαθέστατους ήρωες που έχω συναντήσει ποτέ θα σας πω τους δικούς σας: 1)Πρίγκιπας τζόφρευ!! -> Τον σιχάθηκα στην σειρά... τον μίσησα στο βιβλίο! Πιστεύω αν γράψω και άλλα θα μετρήσει για spoiler τέτοιος που είναι!! :p 2)Άμπριτζ -> Δεν την είχα σκεφτεί αλλά...
  7. Ξ

Τί θέλει να πει ο ποιητής;

Θυμάμαι μια συνέντευξη της Κικής Δημουλα στη ΝΕΤ η οποία όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφω από που παίρνει την έμπνευση της και τι μηνύματα ψάχνει να περάσει είπε (περίπου): Τίποτα απολύτως. όταν μου έρθει μία ιδέα την γράφω χωρίς "κρυφά" μηνύματα και τελειώνω! Δεν προσπαθώ να περάσω τίποτα...
  8. Ξ

Καινούργια εδώ και είπα να πω ένα "γεια"!

Τότε καλώς μας βρήκες (η) ακόρντο!
  9. Ξ

Οι γονείς ως πρότυπο μίμησης

Ούτε οι γονείς μου ούτε τα μεγαλύτερα αδέλφια μου διαβάζουν. Μπορώ να πω πως η μάνα μου έχει διαβάσει καμία δεκαριά βιβλία στα νιάτα της αλλά τίποτα ιδιαίτερο. Δεν ξέρω πως και προέκυψε αυτό με εμένα αλλά με θεωρώ αρκετά τυχερό. Μάλλον ξέρω πως ο Χάρι Πότερ φταίει για αυτό !
  10. Ξ

Καινούργια εδώ και είπα να πω ένα "γεια"!

Καλώς μας βρήκες και καλή διαμονή !! Όπως είπε και ο Αδαμάντιος έχεις παρωνύμιο με ουδέτερο άρθρο... και πρόσφατα μπλέξαμε τα μπούτια μας με τα ονόματα!! Οπότε μήπως γίνετε να μας πεις και το φύλο σου :ρ !!!
  11. Ξ

Εσύ πόσα αδιάβαστα έχεις;

Σαν τον ονειρευτή και εγώ έχω το "ράφι των αδιάβαστων" ... έχει πάνω του 29 βιβλία. Όλα εκτός από ένα είναι προσφορές από εφημερίδες ή άλλα παρόμοια !!! Το ένα αυτό είναι δώρο από γνωστό γνωστού που ήταν ξεκάθαρο πως όταν το αγόραζε δεν με ήξερε καθόλου :ρ !!
  12. Ξ

Σουζάν Κόλινς (Suzanne Collins) : "Αγώνες Πείνας" (Hunger Games)

όπως έγραψα και στο άλλο νήμα για τους "Αγώνες πείνας" (αν και εκείνο είχε σαν κέντρο την ταινία περισσότερο ) τα βιβλία μου άρεσαν αφάνταστα. Σίγουρα η ιστορία δεν ήταν πρωτότυπη αλλά όπως έγραψε και ο Φαροφύλακας... και γιατί να είναι ; !! Μπορώ να πω πως δεν είναι στο τοπ πέντε με τα...
  13. Ξ

Ο Γρίφος του Harry Potter

Μου φαίνεται πως απλά έκανε τα γράμματα λευκά κάπως έτσι : Δίκιο δεν έχω Αντέρωτα ?
  14. Ξ

Ο Γρίφος του Harry Potter

Δυστυχώς έχω το βιβλίο φρέσκο και έτσι θυμάμαι πολύ καλά το γρίφο ( την πρώτη φορά που το διάβασα όλο .. στο τέλος τον είχα λύση και μόνος μου αλλά μάλλον αυτό δε μετράει :ρ)
  15. Ξ

Αναγνωστικές συνήθειες πριν και μετά... την Λέσχη

Εγώ δε μπορώ να πω πως άλλαξα το είδος που διαβάζω!! Σίγουρα όμως μέσα από τη λέσχη έχω βρει βιβλία που δεν θα αγόραζα ποτέ από μόνος μου και πολλά από αυτά τα έχω λατρέψει!!! Επίσης μπορώ να πω πως διαβάζω περισσότερο από τότε που γράφτηκα και συμμετέχω ενεργά !
  16. Ξ

Τζωρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν (George R.R. Martin) : A Song of Ice and Fire

Τελείωσα χθες τη δεύτερη τηλεοπτική σεζόν και επειδή δεν είμαι άνθρωπος της υπομονής (μα το Μάρτιο?) μπήκαν στην πρώτη θέση της λίστας μου με τα βιβλία για αγορά!
  17. Ξ

Όμορφες-εύηχες γλώσσες

Μου αρέσουν οι γλώσσες που έχουν έναν ήχο επιβλητικό και μεγαλοπρεπή! Αν και είναι "νεκρές" γλώσσες μερικές είναι από τις αγαπημένες μου ! Σίγουρα τα αρχαία Ελληνικά! Τα Λατινικά Ιταλικά Αγγλικά Και παραδόξως μου αρέσουν πάρα πολύ τα αραβικά !! Τώρα μπορώ να σας πω με σιγουριά πως δεν μπορώ...
  18. Ξ

Βιβλιοφαγία: επίκτητη ή κληρονομική;

:τρέλα: ... γιατί κάποιος να διαβάσει όλο τον τηλεφωνικό κατάλογο ;;; :μουάχαχα::μουάχαχα::μουάχαχα::μουάχαχα:
  19. Ξ

Βιβλιοφαγία: επίκτητη ή κληρονομική;

Εγώ δεν είχα καμία σχέση με το εξωσχολικό βιβλίο μέχρι τα 10-11 (μάλιστα το σνόμπαρα κιόλας γιατί σε εκείνη την ηλικία είναι της μόδας). Κάποια στιγμή όμως μου έφερε η κοπέλα του αδελφού μου , στη γιορτή μου, ένα βιβλίο Χάρι Πότερ. Αυτό ήταν λοιπόν ξεκίνησα με τον Χάρι Πότερ στα 10 μου και μετά...