Search results

1. Φαίη

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Ξεκίνησα το "όνομα του Ρόδου"! Ήρθε η ώρα του, λοιπόν! Ταυτόχρονα, έχω στη μέση το "είμαστε αστρόσκονη" του Σιμόπουλου. Είμαι παντελώς άσχετη με αυτά τα θέματα, οπότε σίγουρα θα χρειαστώ κι άλλη μια ανάγνωση...
  2. Φαίη

"Κοιμήσου, Παιδί μου" και "Το Μυστικό για Παιδιά Ευτυχισμένα"

Α πα πα! Απαράδεχτο βιβλίο, όπως και όλα τα υπόλοιπα περί ελεγχόμενου κλάματος! Το παιδί ξυπνάει όχι γιατί είναι κακομαθημένο αλλά για τους δικούς του λόγους, τόσο απλά. Ναι, με τη μέθοδο αυτοί όντως θα καταφέρεις να δημιουργήσεις ένα παιδί που δε... θα σε ζαλίζει κάθε τρεις και λίγο αλλά...
  3. Φαίη

Αφού διάβασα το "βιβλίο της εγγονής μου'' της Μάρως Βαμβουνάκη, βρίσκομαι στα μισά του βιβλίου "στον κήπο του Επίκουρου: αντιμετωπίζοντας τον τρόμο του θανάτου" του Ίρβιν Γιάλομ. Αν και, θεωρητικά, πραγματεύονται διαφορετικά θέματα (το ένα γέννηση το άλλο θάνατο), και τα δύο αντιμετωπίζουν τη...
  4. Φαίη

Η μονομανία του ενός συγγραφέα

Τον τελευταίο καιρό έχω καταπιαστεί με τα έργα του Γιάλομ και, ναι, νομίζω πως έχω ήδη μπει σε κατάσταση μονομανίας!... Παραπάνω ανέφερα τη Βαμβουνάκη. Από τότε, έχω διαβάσει άλλα τρία βιβλία της, οπότε καλά πάμε και με αυτήν!...
  5. Φαίη

Τελείωσα τον πολύ καλό "γιο του δάσκαλου" του Γιάννη Ξανθούλη. Σειρά τώρα έχει η Γιοβάννα και το "Φεύγω, αγάπησα".
  6. Φαίη

Τελειώνοντας με τα "Δέντρα" της Μαργαρίτας Λυμπεράκη συνεχίζω με ελληνική λογοτεχνία και συγκεκριμένα με "το γιο του δάσκαλου" του Γιάννη Ξανθούλη.
  7. Φαίη

Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

Με το προηγούμενο βιβλίο (Ν' ακούω καλά το όνομά σου - Σωτήρης Δημητρίου) περιπλανήθηκα στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Τώρα, με τα Δέντρα της Μαργαρίτας Λυμπεράκη ταξίδεψα έως το Παρίσι και ένα χωριουδάκι της Βρετάνης :))
  8. Φαίη

Αφού τελείωσα το "Εσύ, γλυκιά μου εξουσία" της Μάιρας Παπαθανασοπούλου, έπιασα το "Ν' ακούω καλά το όνομά σου" του Σωτήρη Δημητρίου.
  9. Φαίη

Ένα γεια σε όλους!

Καλώς μας ήρθες :))
  10. Φαίη

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Ευχαριστώ!! Ανυπομονώ :)))
  11. Φαίη

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Αγόρασα χθες δύο βιβλία που βρήκα σε προσφορά. Το ένα ήταν το "Πρόβλημα Σπινόζα" του Irvin Yalom και το άλλο "τα Χρόνια της Αθωότητας" της Edith Wharton
  12. Φαίη

Με μεγάλη μου χαρά σας συναντώ....

Καλώς μας όρισες! Καλά να περάσεις μαζί μας!!
  13. Φαίη

Τελειώνοντας - με το ζόρι - το " Οι επιβάτες του Φεγγαριού" του Άγγελου Αντωνόπουλου (του γνωστού ηθοποιού), έπιασα το "Εσύ, γλυκιά μου εξουσία" της Μάιρας Παπαθανασοπούλου, το οποίο και μού αρέσει αρκετά μέχρι τώρα! Στη συνέχεια, λέω να συνεχίσω με ελληνική σύγχρονη λογοτεχνία, μιας και...
  14. Φαίη

Ίρβιν Γιάλομ (Irvin D. Yalom) : "Όταν Έκλαψε ο Νίτσε"

Ολοκλήρωσα την ανάγνωση σήμερα. Και ναι, επιτέλους διαβάζω μετά από καιρό ένα βιβλίο που πραγματικά με συνεπήρε! Είναι το δεύτερο βιβλίο του Γιάλομ που διαβάζω, αν και το προηγούμενο δεν ήταν μυθιστόρημα αλλά κάτι πιο εξειδικευμένο (το "δώρο της ψυχοθεραπείας"). Μού αρέσουν γενικώς αυτά τα...
  15. Φαίη

To Goodreads Challenge, και ο λόγος που (μάλλον) δεν θα το ξανακάνω!

Χμμμμ θα με ενδιέφερε να δω τις λίστες που έχεις συγκεντρώσει! Με έπιασε περιέργεια τώρα :))))
  16. Φαίη

Αφού διάβασα τα Blue Monday και Tuesday's gone, συνεχίζω κανονικότατα με την Σκοτεινή Τετάρτη. Το Φθινόπωρο, λοιπόν, θα το βγάλω με τη σειρά των Nicci French, αφού σκοπεύω να τις διαβάσω όλες τις ημέρες :τρέλα:
  17. Φαίη

Καφές και βιβλίο ή καφές στο βιβλίο...

Κι εγώ το αγαπώ το Κασετόφωνο :αγαπώ: Γενικώς προσπαθώ να τα προσέχω πολύ τα βιβλία μου και περιμένω κι από τους άλλους να τους... φέρονται ανάλογα. Για αυτό, για παράδειγμα, όταν δανείζω κάποιο βιβλίο, βάζω μέσα κι έναν σελιδοδείκτη για να μην αρχίσει ο άλλος και τσακίζει σελίδες :γρμβ: Μού...
  18. Φαίη

"αφορά το" ή "αφορά στο" ;

Αυτό ακριβώς! Έχω κι εγώ την αίσθηση πως από τους δημοσιογράφους ξεκίνησε όλη αυτή η τάση. Από όσο μπορώ να θυμηθώ, πάντως, από αυτούς είχα ακούσει για πρώτη φορά να χρησιμοποιείται το ''σε'' με αυτόν τον τρόπο.
  19. Φαίη

To Goodreads Challenge, και ο λόγος που (μάλλον) δεν θα το ξανακάνω!

Δε βάζω κάποιον τρελό, για τα δικά μου δεδομένα, αριθμό έτσι ώστε να με αγχώνει και να νιώθω την όλη διαδικασία ως ψυχαναγκασμό. Το ανώτερο που έχω βάλει ως στόχο ήταν 50 βιβλία το 2013. Ομολογώ πως κατά το Δεκέμβρη με είχε πιάσει ένας παροξυσμός και ήθελα, ντε και καλά, μέχρι τελευταία στιγμή...
  20. Φαίη

Καλησπέρα

Καλώς μας ήρθες, Καθριν - Κατερίνα! Καλά να περάσεις μαζί μας και - φυσικά - καλές αναγνώσεις!