Γεια σας ξανά! Άργησα να απαντήσω στο νήμα γιατί έλειψα για λίγο καιρό στην Κύπρο και γυρίσαμε πριν λίγες μέρες.
Έλαβα και εγώ τις κάρτες όλες! Και μαζί και τα τέλεια δώρα της @Πεταλούδα :)
Ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ευχές!
Εύχομαι του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και να το επαναλάβουμε, θα...
Μήπως επειδή ακόμη δε βγήκε απόφαση για το αν είναι ένοχοι; Εννοώ επίσημα εφόσον δεν έχει βγει τελική απόφαση, μήπως δε πρέπει να δείχνουν ότι τους θεωρούν ενόχους;
Δεν ξέρω αν έχει σχέση με την ερώτηση σου, αλλά σε αυτό το άρθρο: αναφέρεται αυτό:
Μήπως έχει αυτό σχέση με ότι δεν τις δείχνουν;
@Αντέρωτας πολύ μου αρέσει το ψάξιμο :) Ναι νομίζω πάντα έτσι κάνω :) Αφού αν τύχει να είμαστε έξω και έχουμε αμφιβολίες για κάτι, πάντα λέω μισό να το ψάξω στο Ίντερνετ, και συνήθως είμαι με το κινητό στο χέρι 🤣
Αν και κάποιες φορές δε λύνω όλα τα μυστήρια, ακόμη δε βρήκα τα τραγούδια από δυο...
@Φαροφύλακας με μια αντίστροφη αναζήτηση εικόνας στο Google ίσως τη βρεις και σε μεγαλύτερη ανάλυση.
Αν κατάλαβα καλά με ένα γρήγορο ψάξιμο, έχει δίκιο ο Αντέρωτας η δική σου μάλλον είναι από έντυπο, αλλά η ίδια ακριβώς έχει χρησιμοποιηθεί σε δυο ιστοσελίδες, το πιθανότερο είναι να τη βρήκες σε...
Χαίρομαι που σου κίνησαν το ενδιαφέρον τα βιβλία @Αλουκαρδ!
Εγώ θα ήθελα πάντως να μου δώσεις και τρίτη επιλογή! Πέρυσι διάβασα και τα τρία βιβλία της @Το χω σου λέω που ήταν το ταίρι μου, θα μου άρεσε να διάβαζα και τις δικές σου!
Τέλεια! Όποτε έχω κρατήσει δυο για @Καστάλια και @Πεταλούδα! Όποτε θέλετε μου στέλνετε σε ένα προσωπικό μήνυμα σε ποια διεύθυνση να τις στείλω και την επόμενη εβδομάδα θα τις ταχυδρομήσω :) :)
Μιας και είναι οι μέρες τέτοιες και επειδή γενικά αλληλογραφώ αγόρασα καρτ ποστάλ για να στείλω. Μου έμειναν 4 Χριστουγεννιάτικες καρτες και επειδή και τα Χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα των ΕΛΤΑ είναι πανέμορφα, αν κάποιος θέλει μπορώ να του στείλω Χριστουγεννιάτικες ευχές σε κάρτα. Σκέφτηκα να...
Πολύ χαίρομαι @Αλουκαρδ που είσαι το ταίρι μου!
Τις «21 ιστορίες και το Κοράκι» τις διαβάζω τώρα, είμαι κάπου στη μέση.
Τον «Άρχοντα των Μυγών» το έχω διαβάσει και έχω δει και την ταινία. Αγαπημένο βιβλίο, όποτε αν θες το αλλάζεις.
Το «Δόκτωρ Τζεκιλ και κύριος Χάιντ» δεν το έχω διαβάσει αλλά...
@Σελεφά είναι από τα πολύ αγαπημένα μου βιβλία. Το διάβασα όμως στην ελληνική μετάφραση του από τις εκδόσεις Άγρα που ήταν πολύ προσεγμένο βιβλίο γενικά.
Ήταν το πρώτο βιβλίο του Ray που διάβασα και με εντυπωσίασε!
Κι εγώ θέλω να συμμετάσχω!
Τα βιβλία μου για φέτος:
1) Κανείς δεν άναβε τα φώτα - Felisberto Hernandez
2) Τα χρονικά του Άρη - Ray Bradbury
3) Ψηφιδωτό - Τάσος Ζαφειριάδης, Πετρος Χριστούλιας
Δεν το είχα ξανακούσει το παραπάνω τραγούδι, όντως είναι λίγο στενάχωρο...
Από τους ίδιους καλλιτέχνες (Χατζιδάκις, Γκάτσος) είναι και αυτό, και είναι από τους μεγαλύτερους μου φόβους:
"Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα
κι έβγαζε η γη το πρώτο της κυκλάμινο
τώρα χωριάτες παζαρεύουν τα...
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα,
Τελείωσα και το τελευταίο μέρος του βιβλίου με τα τελευταία γνωστά κείμενα του Bruno Schulz.
Είναι τέσσερα ακόμη διηγήματα από διάφορες χρονικές περιόδους της ζωής του ήρωά μας.
Το πρώτο έχει τον τίτλο "Ο κομήτης" και λαμβάνει χώρα τότε που ακόμη η Αντέλα δούλευε...
Καλησπέρα!
Έφτασα επιτέλους στο τρίτο και τελευταίο μέρος του "Σανατορίου κάτω από την κλεψύδρα". Η αλήθεια είναι ότι λίγο αν μπεις στο κλίμα πορώνεσαι με τον κύριο Shulz , οπότε από όταν ξαναξεκίνησα το βιβλίο οι σελίδες γυρνούν πλέον πολύ εύκολα. Οπότε λογικά μέχρι και την επόμενη βδομάδα θα...
Federico Garcia Lorca
Νίκος Καββαδίας
Ανέμισες για μια στιγμή το μπολερό
και το βαθύ πορτοκαλί σου μεσοφόρι.
Αύγουστος ήτανε δεν ήτανε θαρρώ,
τότε που φεύγανε μπουλούκια οι Σταυροφόροι.
Παντιέρες πάγαιναν του ανέμου συνοδιά
και ξεκινούσαν οι γαλέρες του θανάτου.
Στο ρωγοβύζι ανατριχιάζαν τα...
Καλησπέρα και καλό μήνα!
Συνεχίζω με τα διηγήματα από το Σανατόριο κάτω από την κλεψύδρα και σε αυτή την ενότητα.
Καθώς προχωράω την ανάγνωση του βιβλίου σε κάθε κεφάλαιο μου φαίνεται η διήγηση του Schulz κάπως να αλλάζει. Μου φαίνεται ότι ο ήρωας μεγαλώνει και μαζί του μεταμορφώνεται και το...