Search results

1. Σ

Ποιο βιβλίο δανείστηκες σήμερα (και γιατί);

Ιαβέρη και Κόμισσα ευχαριστώ για την ενημέρωση, μόλις το τελειώσω θα σας πω κι εγώ τη γνώμη μου που πιστεύω να είναι σύμφωνη - με τον Ιαβέρη ειδικότερα έχω διαπιστώσει πολλές φορές ομοφωνία σε κρίσεις βιβλίων.
  2. Σ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Βάγγυ μου καλημέρα και χρόνια πολλά -κάπου έγραψες ότι είναι τα γενέθλιά σου σήμερα- και πάντα χαρούμενη! Τελείωσα το 'Μidllesex' του Τζέφρυ Ευγενίδη, στο οποίο οι προβλέψεις μας ήταν απολύτως σωστές. Υπέροχο , αγαπημένο βιβλίο ! Κατόπιν τελείωσα την 'Υπόθεση Jacob' του Γουίλιαμ Λάντεη, ένα...
  3. Σ

Ποιο βιβλίο δανείστηκες σήμερα (και γιατί);

Δανείστηκα πριν μια βδομάδα τη 'Λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξων' του Μισέλ Γκενασιά . Έχω γενικά και αφηρημένα ακούσει ότι είναι καλό . Λέω να το αρχίσω σήμερα το βράδυ και ελπίζω να μου αρέσει (είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος και δεν θα ήθελα να χάνω τον χρόνο μου με κάτι αδιάφορο. Η ζωή είναι...
  4. Σ

Προτάσεις για ταινίες

'American animals' . Μια ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, για τέσσερις σπουδαστές και την προσπάθειά τους να κλέψουν μερικά σπάνια βιβλία μεγάλης αξίας. Ωραία σκηνοθεσία , ενίοτε με ύφος ντοκυμαντέρ καθώς εμβόλιμα εμφανίζονται με σχόλια οι αληθινοί πρωταγωνιστές, πολύ καλές ερμηνείες και...
  5. Σ

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το μεγαλύτερο προτέρημα του ανθρώπου

Έξυπνος και καλός . Αξεδιάλυτα μαζί. Στο μυαλό μου ο πραγματικά έξυπνος είναι πάντα καλός, έντιμος, με χιούμορ, κατανόηση, και ηθική ακεραιότητα .
  6. Σ

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Αγόρασα την 'Υπόθεση Jacob' του Γουίλιαμ Λαντεη - το είδα χθες στο βιβλιοπωλείο και ο τίτλος του μου θύμισε κάτι που διάβασα στη λέσχη . Ελπίζω να μην έκανα λάθος και να ήταν καλό το σχόλιο .
  7. Σ

Προτάσεις για ταινίες

Είδα το 'Blackkklansman' . Kατά το πολλές φορές προσφιλές μου, δεν είχα διαβάσει ούτε ακούσει τίποτε για την ταινία . Αφηγείται την ιστορία δύο αστυνομικών ενός μαύρου και ενός εβραίου, και την διείσδυσή τους στην τοπική οργάνωση της Κου Κλουξ Κλάν . Είχε χιούμορ, αγωνία και πολλά να πει. Μου...
  8. Σ

Συντοπίτισα ευχαριστώ !! Επίσης τώρα είδα στο αβατάριό σου ποιο βιβλίο διαβάζεις . Να μας ενημερώσεις μόλις το τελειώσεις άν σου αρεσε .
  9. Σ

Τελείωσα του ΄Πέδρο Πάραμο ' που μου άρεσε, και άρχισα το 'Μiddlesex' που μου αρέσει ίσως περισσότερο. Αν και ακόμη στις 100-150 πρώτες σελίδες, έχω την αίσθηση πως θα γίνει ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Ίδωμεν .
  10. Σ

Χουάν Ρούλφο (Juan Rulfo): "Πέδρο Πάραμο" (Pedro Paramo)

Το τελείωσα την προηγούμενη εβδομάδα. Παίζει να είναι το μοναδικό βιβλίο-βοήθησε βέβαια και το μικρό του μέγεθος- που μόλις το τελείωσα γύρισα και το διάβασα από την αρχή καθώς νομίζω δεν ήμουν πολύ συγκεντρωμένη στην πρώτη του ανάγνωση. Ομολογώ πως τη δεύτερη φορά μου άρεσε καλύτερα . Δεν θα...
  11. Σ

Φίλιπ Ροθ (Philip Roth): "Το σύνδρομο Πόρτνοϊ"

Το τελείωσα πρίν από κανα δύο μήνες. Γελούσα με φωνή σε πολλά σημεία ενόσω το διάβαζα. Ήταν η ηρώτη μου γνωριμία με το συγγραφέα και εννοείται πως δεν θα είναι η τελευταία καθότι μου άρεσε πολύ το χιούμορ του και η γραφή του. Έχω δεί σε κινηματογραφική μεταφορά δύο από τα βιβλία του, που επίσης...
  12. Σ

Iπποπόταμε έχω διαβάσει το 'Εγώ ο Κλαύδιος' που μου άρεσε πάρα πολύ . Βέβαια δεν ξέρω πόση αξία έχει η άποψή μου καθώς δεν έχω διαβάσει το "Αύγουστος" του John Williams για να κάνω σύγκριση .
  13. Σ

Μόλις τελείωσα το ένα μετά το άλλο τα δύο βιβλία που διάβαζα. Ο 'Μικρόκοσμος' του Μάικλ Κράιτον, έργο φαντασίας, το τελευταίο του συγγραφέα, το οποίο μου άρεσε μετρίως. Το βρήκα λίγο απλό στη γραφή αλλά από ιδέες και φαντασία άλλο τίποτα! Από την άλλη ο 'Κόκκινος Δράκος' του Τόμας Χάρις ήταν...
  14. Σ

Όσα Λάρσον (Asa Larsson): "Ηλιακή καταιγίδα"

Να καταθέσω κι εγώ την άποψή μου μιας και τώρα είδα το νήμα για το συγκεκριμένο βιβλίο. Το διάβασα φέτος και ήταν κατά τη γνώμη μου ένα από τα αρκετά καλά αστυνομικά βιβλία που έχω διαβάσει. Η ηρωίδα μου άρεσε -ξέφυγε και από το πλέον λιγάκι κλισέ τύπο του χωρισμένου, σχεδόν ή εντελώς...
  15. Σ

Ρόζαμουντ Λάπτον (Rosamund Lupton): "Στα ίχνη σου..." (Sister)

Έχει κανένα μήνα που διάβασα το δεύτερο βιβλίο της -'Στις στάχτες' - που μου άρεσε επίσης. Έχεις δίκιο ξεφεύγει από τα συνηθισμένα αστυνομικά βιβλία , καθώς η κύρια έμφαση είναι στις σχέσεις και τα συναισθήματα των ηρώων. Ωραίο το εύρημα για την κατάσταση μαμάς-κόρης και ωραία σκιαγράφηση των...
  16. Σ

Κυνόφιλοι και γατόφιλοι

Έχω προτίμηση στα σκυλιά , γιατί νομίζω χαϊδεύονται περισσότερο, η γάτα είναι πιο ανεξάρτητη και πιο απρόβλεπτη, σου επιτρέπει να τη χαρείς όταν γουστάρει , δεν περνάει το δικό σου αλλά το δικό της. Βέβαια αυτή τη στιγμή υπάρχει γάτα στο σπίτι την οποία φυσικά και την αγαπώ πολύ .
  17. Σ

Αναγνωστικός Απολογισμός 2018

Δεν ήταν από τις πιο παραγωγικές αναγνωστικά χρονιές το 2018 για μένα, μέτρια θα έλεγα. Αρκετά αστυνομικά , περισσότερο ή λιγότερο καλά, τα οποία πάντα διαβάζω καθώς έχω ψώρα . Οπως είχε πει η Τσίου νομίζω σε μία ανάρτησή της, δεν θέλω και πολλά , ένα ή περισσότερα πτώματα και κάποιον να...
  18. Σ

Ποια Ιστορικη Προσωπικοτητα Θα Θελατε να Συναντησετε

Πολλούς θα ήθελα να συναντήσω και να τους γνωρίσω. Επι τροχάδην τους πρώτους που μου έρχονται στο νου , Αλκιβιάδης, Σωκράτης, Σπινόζα, Γκάντι, Ραφαηλιδης και τον Μάρκες .
  19. Σ

Μόλις τελείωσα 'Το σύνδρομο Πορτνοϊ ' του Φίλιπ Ρόθ, το οποίο μου άρεσε πολύ , κυλούσε γρήγορα και είναι πολύ αστείο . Έχουν πέσει στα χέρια μου δύο θρίλερ , ο 'Κόκκινος δράκος' του Τόμας Χάρις και ο 'Μικρόκοσμος' του Μάικλ Κράιτον. Λέω να διαβάσω ένα από τα δύο , καθώς η κακή μου διάθεση...