Search results

1. Φαροφύλακας

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

ρίξε ζάρι! :))))
  2. Φαροφύλακας

Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

ε, το σχετικό νήμα το έχεις υπόψιν, φαντάζομαι : Υπέρμετρες υποσημειώσεις σε καλή λογοτεχνία
  3. Φαροφύλακας

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Σχετικό νήμα: Μενέλαος Λουντέμης : Η τετραλογία τού Μέλιου
  4. Φαροφύλακας

Σε ένα δυστοπικο μέλλον τα μέλη της λέσχης αναλαμβάνουν να σώσουν Βιβλία

Έτσι, στρατηγικά καί τα δύο ώστε να μην χαθεί η μισαλλοδοξία! :))))
  5. Φαροφύλακας

Συναυλίες και δρώμενα στην Θεσσαλονίκη

Κάθομαι τώρα και κοιτάζω. Από τα πιο ενδιαφέροντα για εμένα, το προσεχές διάστημα: Μάνου Τσάο στην Μονή Λαζαριστών, 20 Σεπτ. Trentemøller στο Principal Mylos Complex, 14 Οκτ. Η δική μου έμφαση στον Trentemøller. Τον Μάνου Τσάο τον έχω ζήσει σε συναυλίες κόλαση, όπως στην Μαλακάσα και στο...
  6. Φαροφύλακας

Δάνεια από "εξωτικές" γλώσσες στα Ελληνικά

Οι ετυμολογικές σχέσεις πάντα με εντυπωσιάζουν. Εντωμεταξύ το guru έφτασε να σημαίνει ειδήμων, έξπερτ, και σήμερα είναι και TLD (π.χ. εδώ εννοεί τον έξπερτ στα πυροτεχνήματα)
  7. Φαροφύλακας

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

είναι από τα βιβλία που θα ήθελα να ξαναδιαβάσω. Θυμάμαι εδώ κι εκεί τα συναισθήματα.
  8. Φαροφύλακας

Η Τεχνητή Νοημοσύνη γράφει λογοτεχνία και φτιάχνει τέχνη

Πιστεύω πως δεν είναι απίθανο σε κάποιο μέλλον, που ίσως και να προλάβουμε, η ΤΝ να παράξει πολύ καλή τέχνη. Μάλιστα, αν το καλοσκεφτείς, μοιάζει αναπόφευκτο κι εδώ που τα λέμε ίσως ήδη έχει αρχίσει να συμβαίνει. Προσωπικά, ενώ η καρδιά μου δεν πάει να διαβάσω τις ανθρώπινες προσπάθειες για...
  9. Φαροφύλακας

Στο παρελθόν δεν υπήρχε ούτε η δυνατότητα ούτε οι δυναμικές. Barbie girl από Johnny Cash https://vm.tiktok.com/ZGJ4K1RLP/ 😁
  10. Φαροφύλακας

Η ΤΝ γράφει το πώς θα ήταν το gangsta's paradise εάν είχε τραγουδιστεί από τον Φραν Σινάτρα στα χρόνια του: https://vm.tiktok.com/ZGJ4wDan9/ Δεν λέω αν είναι καλό ή κακό. Λέω αν καταλάβαμε πως είμαστε στο μέλλον.
  11. Φαροφύλακας

Είναι η Αθήνα μια πολύ άσχημη πόλη;

Γενικότερα, ταξιδεύω αρκετά, και δυστυχώς, θεωρώ την Αθήνα ως την πιο άσχημη πόλη που ξέρω. Αυτό μέχρι εχθές. Διότι το Κάιρο, ω φίλες και φίλοι, ίσως είναι πιο άσχημο ακόμη κι από την Αθήνα! :)))) Έχει όμορφες γωνικές και σίγουρα, όμορφα κτήρια, κι επιπλέον έχει το αβαντάζ που έχουν οι πόλεις...
  12. Φαροφύλακας

Ράδιο Φάρος

Tinariwen, φίλος
  13. Φαροφύλακας

Να κι άλλο ωραίο: Το Game of Thrones σε έκδοση Bollywood! :χαχα:
  14. Φαροφύλακας

Η δυναμική της πρώτης φράσης

Ξεκίνησα να διαβάζω το "The Selfish Gene" και με συγκίνησε λίγο το ξεκίνημα: Πιο πολύ γιατί μέχρι τώρα είχα στον μυαλό μου το Δαρβίνο, ως τον πρώτο άνθρωπο που είδε και διαπίστωσε την Εξέλιξη και ξαφνικά τον είδα από αυτήν την ευρύτερη σκοπιά: ως τον πρώτο σε όλη αυτήν την βαθιά χρονική...
  15. Φαροφύλακας

Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Βρε αθεόφοβη, πέταξε κάποια στιγμή πως τελευταία "ξεκόλλησες με τα αστυνομικά" ή κάτι παρόμοιο, και άφησε ένα σχόλιο τι σου αρέσει να διαβάζεις αυτόν τον καιρό. :χαχα:
  16. Φαροφύλακας

Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Είναι αλήθεια. Κι εγώ εντυπωσιάζομαι. :))))
  17. Φαροφύλακας

Προτάσεις για σειρές

Τίποτα δεν μπορεί να είναι πραγματικά ίδιο με το υπέρτατο Breaking Bad, βέβαια, αλλά ένας τίμιος συγγενής είναι το αυστραλέζικο Mr. InBetween, με ήρωα τον Ρέι, έναν βίαιο εγκληματία που βρισκόμαστε να συμπαθούμε.
  18. Φαροφύλακας

Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Για όση αξία έχει, για εμένα τα μέτρα ήταν σε ένα σωστό πλαίσιο, μπροστά σε κάτι τόσο πρωτόγνωρο, που είχε όντως θύματα, και που θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ χειρότερο. Όπως και με τον στρατό, παρότι ήταν κάτι δυσάρεστο, που έζησα έντονα, το έσβησα γρήγορα από την μνήμη, μόλις πέρασε.
  19. Φαροφύλακας

Εντωμεταξύ, έχει ήδη αρχίσει να παράγει σουπερτέλεια πράγματα: :))))