Search results

1. Ινσμούθιος

Συνανάγνωση: "Εργοστάσιο Εφιαλτών" του Thomas Ligotti

Διάβασα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα από όλους, και χαίρομαι ιδιαίτερα που ήμουν κατά κάποιο τρόπο το έναυσμα για να γνωρίσουν κάποιοι τους παράξενους κόσμους του Λιγκότι.. Χαίρομαι επίσης που αναφέρθηκε η συνεργασία του με τη μουσική κολεκτίβα Current 93, που είναι απ'τα αγαπημένα μου ακούσματα...
  2. Ινσμούθιος

Από εικονογράφηση για το Grimscribe
  3. Ινσμούθιος

Ναι, αλλά και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αν θέλει κανείς μπορεί να σχολιάσει οτιδήποτε θαρρώ, αρκεί να αφορά τα περασμένα..
  4. Ινσμούθιος

Καλημέρα σε όλους-ες... Καλωσορίζω τους συμμετέχοντες της τελευταίας στιγμής, η συνανάγνωση άρχισε και επισήμως, (και κάποιοι δεν κρατήθηκαν ήδη, χαχαχα..) Ίζι και Νικόλα, χαίρομαι που σας άρεσε τόσο, ανυπομονώ για τον σχολιασμό.. Καλοκαίρι, θα διαβάσουμε τα διηγήματα της ελληνικής έκδοσης...
  5. Ινσμούθιος

Τα 10 αγαπημένα βιβλία διηγημάτων τρόμου (..και όχι μόνο)

Βάγγυ, ο Πόε είναι εγγύηση και θεμέλιο της Σκοτεινής Λογοτεχνίας, αλλά αν θέλεις να διαβάσεις κάτι πιο σύγχρονο και ποικιλότροπο, ψάξε και πάρε τις ανθολογίες Τρέμω στο Άγγιγμά σου από εκδόσεις Anubis.. Δύο τόμοι, 44 διηγήματα, πάρα πολλά από γυναίκες συγγραφείς, τα διάβασα αυτές τις μέρες και...
  6. Ινσμούθιος

Το σκεπτικό μου ήταν να πέφτει ένα διήγημα τη μέρα, γι'αυτό και έβαλα έναρξη Κυριακή ώστε να σχολιάζουμε το Σάββατο... Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια πίεση, και μπορούμε να το κάνουμε όπως λέει η Μεταλλαγμένη. Μπορεί κάποιος να διαβάσει και τα εφτά σε μια μέρα αν θέλει, ο σχολιασμός θα γίνεται το...
  7. Ινσμούθιος

Καλησπέρα σε όλους, η ομάδα πλέον έχει ως εξής: Άτοπο Έλλη Μ. Ίζι Ινσμούθιος Ιπποπόταμος ( ; ) Καλοκαίρι Μεταλλαγμένη Νικόλας Δε Κιντ Νίκος Σαμ Παράδοξος Πωλίνα Φθινόπωρο Φλέγρα Χανκ Μουντυ ( ; ) Χήθκλιφ Και το χρονοδιάγραμμα: Κυρ 20/11 - Σαβ 26/11 - To "Παιχνίδι" - Les Fleurs - Το Όνειρο...
  8. Ινσμούθιος

Λοιπόν.. η μέρα πλησιάζει, νομίζω ότι θα κάνουμε μια φοβερή ομάδα, τώρα αν εμφανιστεί κανείς απρόβλεπτα την τελευταία στιγμή, είναι ευπρόσδεκτος...:))) Τα διηγήματα είναι ακριβώς 21, οπότε προφανώς το καλύτερο είναι να διαβάζουμε 1 την ημέρα* και στο τέλος της εβδομάδας να κάνουμε μια...
  9. Ινσμούθιος

Λοιπόν, μέχρι στιγμής οι συμμετοχές έχουν ως εξής.. Άτοπο Έλλη Μ. Ίζι Ινσμούθιος Μεταλλαγμένη Νικόλας Δε Κιντ Νίκος Σαμ Παράδοξος Πωλίνα ( ; ) Φθινόπωρο Χανκ Μουντυ ( ; ) Χήθκλιφ Ήδη τολμώ να πω πως θα είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα συνανάγνωση.. ;)
  10. Ινσμούθιος

Υπάρχει τέχνη καλή και κακή και τί τελικά είναι η τέχνη;

...Τίποτα δε σημαίνει τόση χαρά, και τίποτα δεν μπορεί να δώσει τόση πολλή χαρά, σαν την ομορφιά και την τέχνη -εφ'όσον, δηλαδή, η κατάδυσή μας στην ομορφιά και την τέχνη είναι τόσο απόλυτη που να έχουμε καταφέρει να ξεχάσουμε τον εαυτό μας και την τρομακτική οδύνη του κόσμου. Δεν είναι ανάγκη...
  11. Ινσμούθιος

Νικόλα, θα έκανα παιχνίδι και αύριο, αλλά όπως προείπα, ας περιμένουμε μέχρι 10-15 Νοέμβρη, μήπως μπουν κι άλλοι και ζαλιστούμε όλοι μαζί απ'τον Λιγκότι. Έλλη; μια σφήνα στα to-read; Έλα στην παρέα μας..
  12. Ινσμούθιος

Νικόλα, μην αγχώνεσαι, κατά τις 10 Νοέμβρη πάνω κάτω θα ξεκινήσουμε... ;)
  13. Ινσμούθιος

Άτοπο, χαιρόμαστε πολύ που θα σε έχουμε σ'αυτή τη συνανάγνωση κι ελπίζω να απολαύσεις τόσο την πρώτη σου φορά, που μετά να θες συνέχεια..:χαχα: Στη συνανάγνωση διαβάζουμε οι συμμετέχοντες το βιβλίο που έχουμε επιλέξει, χωρίζοντάς το σε κεφάλαια (ή διηγήματα στην προκειμένη), κι έπειτα σε...
  14. Ινσμούθιος

Παραθέτω ένα μικρό δείγμα γραφής... Πρέπει τα λόγια μου στον άνεμο να ψιθυρίσω, ξέροντας πως θα φτάσουν κάπως ως εσάς που μου αναθέσατε να έρθω εδώ. Σαν την σαπρή οσμή με το που φτάνει το φθινόπωρο, ας φτάσει και η κακοτυχία αυτή ως τα αυτιά σας, καλοί μου άνθρωποι. Γιατί, το πού θα πήγαινα...
  15. Ινσμούθιος

Λοιπόν, τα περιεχόμενα της ελληνικής έκδοσης είναι: Από τη συλλογή Songs of a Dead Dreamer - To "Παιχνίδι" - Les Fleurs - Το Όνειρο μιας κούκλας - Το άσυλο του δόκτορος Λόκριαν - Η σέκτα του άνοου - Η μεγαλύτερη γιορτή των μασκών - Βαστάριεν - Η μικρή διάλεξη του καθηγητή Κανένα περί...
  16. Ινσμούθιος

Ωραία... μαζευόμαστε ήδη βλέπω.. χαίρομαι..
  17. Ινσμούθιος

Μεταλλαγμένη, όντως δεν περιέχει όλες τις ιστορίες, αλλά έχει ενδιαφέρον ότι η επιλογή έχει γίνει από τον ίδιο τον Λιγκότι μαζί με τον Β.Μπαμπούρη των εκδόσεων ΟΞΥ..
  18. Ινσμούθιος

Σκέφτομαι εδώ και αρκετό καιρό να προτείνω μια συνανάγνωση βιβλίου με διηγήματα τρόμου, που είναι πολύ αγαπημένο μου είδος (και ελπίζω αρκετών ακόμη μελών), κάτι που από μόνο του είναι μια ιδιαίτερη δοκιμασία. Αυτή γίνεται απείρως πιο ιδιαίτερη, όταν μιλάμε για το Εργοστάσιο Εφιαλτών του Τόμας...
  19. Ινσμούθιος

Για μένα, αυτή η σειρά τα ξεκίνησε όλα...
  20. Ινσμούθιος

Χμμμ... πρέπει να ήμουν κοντά στα 20 τότε... το θυμάμαι, αλλά προτιμούσα όπου πετύχαινα το Twilight Zone, ή και λίγο Outer Limits, όσο λίγο είχε παίξει... Θα συμφωνήσω για το αγαπημένο ερωτικό ζευγάρι... (αν και προτιμώ να την αποκαλώ γαλλικά Ζακλίν..:))) )