Recent content by Περσέας

1. Π

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Πριν από λίγη ώρα αγόρασα τον Ματωμένο Μεσημβρινό του Κόρμακ Μακ Κάρθυ και το " Η Σκιά του Ανέμου " του Κάρλος Θαφόν, που έχω διαβάσει αρκετά καλά λόγια από τα μέλη της λέσχης. Είναι ένα βήμα για εμένα, καθώς με δυσκολία ξεφεύγω από το αναγνωστικό μου όριο ,το οποίο κυμαίνεται πάντα σε πιο...
  2. Π

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβάζω Ιούλιο Βερν - Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες !!!
  3. Π

Διαβάζοντας σε παιδιά

Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε πολύ Ο Μικρός Πλούταρχος του Λέων Μελά!
  4. Π

Ζόρζε Αμάντο (Jorge Amado): "Οι δρόμοι της πείνας"

Το συγκεκριμένο βιβλίο με έκανε να αναρωτηθώ αν ήμουν στην θέση αυτών των ανθρώπων , ποιόν "δρόμο" θα προτιμούσα να ακολουθήσω για να τα βγάλω πέρα. Το συγκρίνω με τα Σταφύλια της Οργής του Στάινμπεκ.
  5. Π

Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

Στα τσιφλίκια και στους δρόμους της Βραζιλίας ταξιδεύοντας προς το Σαο Πάολο. Οι συνθήκες είναι αντίξοες, τα τρόφιμα εξαντλούνται ,είχαμε ήδη απώλειες, τα όρνια παραμονεύουν από πάνω μας...
  6. Π

Αγαπημένα αποφθέγματα από βιβλία

Είναι κρίμα που οι χαρούμενες στιγμές των ανθρώπων δεν ξέρει κανείς πως θα τελειώσουν, αν το ξέραμε χωρίς αμφιβολία θα γλιτώναμε από αρκετές συμφορές. Η Οικογένεια του Πασκουάλ Ντουάρτε - Χοσέ Καμίλιο Θέλα
  7. Π

Αν η ζωή σου ήταν τίτλος βιβλίου που έχει εκδοθεί

Trainspotting του Γουελς Ιρβιν :)) http://www.politeianet.gr/books/9789607614193-welsh-irvine-oxu-trainspotting-189506
  8. Π

Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

Στους δρόμους του Λονδίνου τον 19ο αιώνα.
  9. Π

Αγαπημένα αποσπάσματα από βιβλία

Τώρα πια όμως είχαμε μάθει να ξεχωρίζουμε, είχαμε ανοίξει τα μάτια μας. Βλέπαμε πως δεν είχε απομείνει απολύτως τίποτε από τον δικό τους κόσμο. Εντελώς ξαφνικά, βρεθήκαμε τρομακτικά μόνοι. Κι έπρεπε, μόνοι πάλι, να αντιμετωπίσουμε την μοναξιά μας. Έριχ Μαρία Ρεμάρκ Ουδέν Νεότερον από το Δυτικό...
  10. Π

Περίεργες συνήθειες στην ανάγνωση βιβλίων

Όταν αρχίζω ένα καινούριο βιβλίο, την πρώτη μέρα διαβάζω μόνο το πρώτο κεφάλαιο !
  11. Π

Εσύ πόσα αδιάβαστα έχεις;

Από τις περσινές αγορές μου είχα φτάσει σε μια φάση, περίπου στα 50 αδιάβαστα, τώρα όμως είμαι στα 34 και σχεδόν όλα είναι από κλασικούς συγγραφείς!!! Ευτυχώς, γιατί τα πράγματα χειροτερεύουν και δεν ξέρω πότε θα ξαναγοράσω βιβλία , έστω και από το Μοναστηράκι...
  12. Π

Πόσα βιβλία έχετε στην βιβλιοθήκη σας;

Περίπου 150 και συνεχίζουμε δυναμικά.
  13. Π

Δικές μας βιβλιοφωτογραφίες

Η Ρέα ενώ διαβάζει Φώκνερ... :) [/URL]
  14. Π

Βιβλία που θέλω να αγοράσω (και γιατί)

Θέλω να αγοράσω το Ανατολικά της Εδέμ του Τζον Στάϊνμπεκ !!! Από εκεί και πέρα σκέφτομαι για κάποιο ιστορικό μυθιστόρημα . Βρίσκομαι ανάμεσα στα : Ο Χαμένος Στρατός του Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι ή τις Πύλες της Φωτιάς του Στίβεν Πρέσσφιλντ ή Το Τελευταίο Βασίλειο του Μπέρναρντ Κόρνγουελ ...
  15. Π

Τα τρία και μοναδικά βιβλία της ζωής μας

Ομήρου Ιλιάδα, Ομήρου Οδύσσεια, Πολιτεία του Πλάτωνα και την Ελληνική Μυθολογία Εκτός από την Πολιτεία, τα υπόλοιπα τα διαβάζω συνεχώς κατά διαστήματα από μικρό παιδί... Παραδόξως την Ιλιάδα και την Οδύσσεια δεν τα έχω στη βιβλιοθήκη μου και με την πρώτη ευκαιρία θα τα αγοράσω...πάλι. Το...