@Νικόλας Δε Κιντ παρηγορήσου από το γεγονός ότι τη σημερινή ημέρα, όλοι αυτοί με τα αντιεπιστημονικά αφηγήματα, κάνουν ότι καταλαβαίνουν (με τις όποιες συνέπειες) αλλά τουλάχιστον αφήνουν τους επιστήμονες στην ησυχία τους να κάνουν τη δουλειά τους και να πουν και τις επιστημονικές αλήθειες τους...
Δεν νομίζω ότι είναι δόκιμο να πολιτικολογεί (με κομματική χροιά και έπαρση) οποιοσδήποτε στο φόρουμ - και ίσως πρέπει να το κοιτάξουν λίγο οι συντονιστές.
Πάντως βάσει της δικής μου αντίληψης, η ουσία της λαϊκής ετυμηγορίας δεν είναι η νίκη του ενός αλλά η ήττα του άλλου. Και αν ο νικητής δεν...
Ορίστε @Χρυσένια , μιας και "μας την είπες" θα προσπαθήσω να απαντήσω και στα δυο ερωτήματα (σε ένα):
1. Φοράω μάσκα σε μετρό και σουπερ μάρκετ (δηλαδή μόνο σε συνωστισμένες καταστάσεις) αφού τότε αυξάνεται η πιθανότητα έκθεσης. Κατά τα άλλα όχι - έχοντας βέβαια εμβολιαστεί τετράκις (και...
Μικρή διορθωσούλα. Το Απέραντο Γαλάζιο είναι ταινιάρα του Λυκ Μπεσον με την Ροζάνα Αρκετ και τον Ζαν Ρενό (https://www.imdb.com/title/tt0095250/?ref_=nm_knf_t_2) και η πιο πετυχημένη Γαλλική ταινία των 80ς- δεν παίζει η Μπρουκ Σιλτς. Προφανώς εννοείς τη Γαλάζια Λίμνη (που είναι μια μπουρδίτσα...
Εξ ορισμού δεν είναι η γραμματική αγενής.
Αν π.χ. πεις στο φίλο σου (φίλη σου) "τρέχα" επειδή κάποιος είναι στο κατόπι σας ή "σκύψε" για να τον προειδοποιήσεις για κάτι που έρχεται στο κεφάλι του (της), ή "βούτα" ως προτροπή να πηδήσει από το βράχο στη θάλασσα - δεν υπάρχει ίχνος αγένειας...
Δεν ξέρω αν η ΤΝ γράφει λογοτεχνία, παράγει τέχνη ή βγάζει λαγούς από καπέλα, ειλικρινά δυσκολεύομαι να κρίνω, να κατανοήσω να πάρω θέση. Αν ωστόσο αυτοί που τη σχεδιάζουν ανησυχούν και μετανιώνουν γι' αυτό που έκαναν, τότε τα σημάδια δεν είναι και πολύ καλά (αυτό μου λέει η φτωχή μου λογική)...
Τελείωσα μόλις το Έθιμα Ταφής της Κέντ.
Καταρχήν ξεκινώ με την υποσημείωση: @Χρυσόστομος και @Ειφφελ κάτι ξέρω που σας εμπιστεύομαι.
Κατά δεύτερο έχω να πω τα εξής:
- Eίναι ένα βιβλίο που έχει α) μια πλοκή που θα τη χαρακτήριζε κανείς "βραδύκαυστη" β) με πολλές και εκτενείς περιγραφές (που δεν...
Εμενα η δικιά μου μου είχε πετάξει όλα τα τεύχη Αστερίξ με το παλιό λετερινγκ - προ μαμουθκομιξ. (πλας σκόρπια μικιμάους, λουκυ λουκ, τεντεν και ιζνογκουτ)
Αυτό ανάγεται στη σφαίρα της εγκληματικής ενέργειας!